Forumet - stressad osv

stressad osv

482 1 2
Jag är alltid stressad, orolig, har dålig självkänsla , deprimerad och oftast så mår jag inte bra .  I skolan så snackar folk bakom min rygg, blev lite mobbad förut , känner mig utanför i mitt ”gäng”, det är ALLTID killar som skriker massa saker till mig , o alla ger mig blickar hela tiden . Jag har varit hemma en del för att jag ej orkar med allt detta, jag har också varit på sjukhuset och haft jätte ont i magen för att jag tänker på allt hela tiden. Jag låssas att jag inte bryr mig men egentligen  så tar jag åt mig och mår dåligt av det.  Jag kan inte prata inför klassen för att jag ör rädd att glra fel, för om man gör fel så skrattar alla och då tänker jag på det hela tiden och tänker att jag gjorde fel , och då får jag sämre självkänsla .På utsidan är jag alltid glad men på insidan så mår jag inte så bra , mina kompisar märker inget, jag har sagt till några att jag känner mig utanför men de har inte direkt lyssnat. Mamma och pappa tror att jag är så glad men de vet aldrig hur jag känner. Vad ska jag göra ? Hjälp:/

Inga kommentarer

Tråden har 2 svar. Sortera efter:
Ett sätt att få folk som skrattar åt dig (om de gör det) är att du skrattar tillbaka och säger ''haha, jättekul, hahaah''. Jag tappade en tallrik i skolan en gång och så skulle folk applådera och skratta och jag gjorde det och folk blev helt stela. Ingen vågade göra något och jag var inte den som var populär ens. Man ska göra lite oväntade saker så dem blir blir paffa och tystnar. Man måste visa sig tuff mot mobbarna och skulle de våga ge sig på en så får man visa att dem ska hålla sig borta från en.
Som tror som Sopptunan säger så kan det vara bra att prta med en kurator eller söka hjälp på BUP eller Prima barn. Det är skönt att få prata ut med någon, då mår man bättre efteråt. GladHjärta
Gå till en kurator eller psykolog och prata om problemen. Kuratorer brukar vara lättare att få tag på om de finns på din skola. De är mer förberedda och kunniga i hur man hanterar sånt här än oss vanliga människor. Om man har någon att prata av sig med så blir det lättare med stressen och oron. Dina föräldrar skulle säkert vilja att du fick hjälp, om de visste hur du mådde. Berätta för dem hur du känner.

Ta upp med dina kompisar att du känner dig utanför och mår dåligt. Se till att göra det på ett schysst och icke-anklagande sätt, föreslå saker ni kan göra som skulle få dig att må bättre. Det kan vara så att de helt enkelt inte har förstått hur seriöst det här är för dig. Om de däremot inte bryr sig eller inte lyssnar så skulle jag rekommendera att skaffa andra kompisar. Finns det inga andra i din klass som du kan vara kompis med så skulle du kanske må bättre av att byta klass eller skola.

Det är inte ovanligt att tycka att det är jobbigt att prata inför klassen. Dina klasskamrater borde absolut inte skratta åt dig, ta upp med läraren att du tycker att det är jobbigt. Din skola kanske har en kurator eller specialpedagog du kan gå till för att få hjälp med din talängslan? Annars kan du be att få hålla presentationer och liknande inför en mindre grupp med människor som du känner dig trygg att tala inför.