Forumet - Stressen som uppstår när..

Stressen som uppstår när..

2915 0 19
Era bekanta eller deras partners blir gravida..

Hur hanterar ni den? Eller känner ni den? 

Jag menar, en hade ju ett par klasskompisar som blev på smällen redan i högstadiet, men då handlade det typ om uppenbart "misstag", åtminstone upplevde majoriteten det så. Numera är det jämngamla man ser som ansvarsfulla som blir föräldrar...

Bor förvisso på "landet".... I till exempel sthlm är ju medelåldern för när kvinnor blir gravida för första gången jättehög jämfört med här. 

Upplever du stressen?

Spana också in:

nah asså precis som du skriver så typ fram till för ksk 2 år sen så blev jag typ "lol loser e du dum i huvet" när någon fick barn. men sen började ju de med klar utbildning & andra Fina Meriter få barn då började det bli jobbigt. vill sj inte ha barn så blir väl inte stressad över den grejen egentligen. får mer spel över att vara så gammal och när jämnåriga tar "NÄSTA STEG" känner jag mig där med ännu äldre och mer misslyckad o missnöjd med var jag är idag.
ja
så sjukt läskigt att ens bekanta och vänner börjar bilda familjer. det är inte långt kvar till man själv kommer göra det. och jag vill verkligen inte nå det stadiet i livet. är inte redo för att bli vuxen. kommer ihåg när man var 12 år och tyckte att det var en evighet kvar. då lekte man fortfarande med dockor och leksaksbebisar. snart ska man skaffa en egen. en riktig bebis. fyfan. är rädd. vill vara ung för evigt. 
Kommer alltid att leva som ung och leva ett så lite stressfritt liv som möjligt. Gillar inte barn själv så kommer aldrig skaffa räcker med att ha hund som man ser som en liten bebis och att hundvalpar är mkt sötare än människovalpar,lol
Har inga planer på att skaffa barn i det här samhället vi lever idag. Speciellt inte i Sverige! 

Jag hade dragit mig automatiskt undan bekanta och vänner som har barn...