Forumet - STS och EF

STS och EF

1825 0 6
ska åka på språkresa sommaren 2012 - och jag har redan läst lite gamla recensioner från 2008 om EF och STS - vad ska man välja? vilket bolag har förbättrat sig? jag är 13 och ska åka till USA - Florida, så vilket bolag skulle passa mig?

skriv gärna egna upplevelser! tack ![smile]
Såg ett reportage om EF på SVT för något år sedan. Dem fick svidande kritik för något allvarligt som jag har glömt bort. Har dock vänner som åkt med STS och varit mycket nöjda och haft en kul resa, dock inte lärt sig något särskilt.

Rekommenderar dig att åka till Sherborne College istället.

Image


Det är ett av världens främsta internationella colleges för ungdomar som vill lära sig mer engelska osv.

http://www.sherborne-ic.net/

Dold text: Psst, är så stort där att man kan låtsas att det är Hogwarts. [blush]
Jag ska personligen åka dit den tredje augusti i år. [smile]

Är 6-8 timmar skoldagar (som vanlig skola alltså) och man läser alla de vanliga ämnena som man gör i svenska skolan på engelska (SO, NO m.m). Första dagen du kommer dit är det bara anländningsdag, vilket innebär att allt i stort sett är lugnt, ingen skola dvs. Den första riktiga skoldagen gör du ett test för att de ska kunna placera dig i en klass som passar din nivå.

Undervisningen är utav utmärkt kvalité (om man ska tro bekanta som varit där) och det är ett jättebra ställe att knyta kontakter på. Kontakter som du kan ha nytta av senare i livet. Eftersom det kommer många olika människor från olika delar av världen är det också ett kul sätt att lära känna andra kulturer, få nya perspektiv och att lära sig förstå den mest knakiga engelskan.
Har rest med EF bade som student och jobbat for dem som crew och ledare. Som med allt annat i livet kan man ha tur/otur och media brukar braka med EF vartannat ar och STS vartannat. STS har mycket (allt) planerat for eleverna aven pa fritiden, nar man inte har lektioner medan man pa EF har mer fritid och far forslag, samt kan vara med pa sadant som finns anordnat, men det ar helt okej att med kompisar hitta pa annat ocksa. Det var ett stort plus nar jag akte som 14-aring och igen som 15-aring minns jag. Annars tror jag inte att det ar sa stor skillnad. Jamfor priser och vad de har for alternativ nar det kommer till boende och sadar.

Spana också in:

Jag åkte till Brighton 2011 och jag så himla kul!!
Jag åkte då med STS och dom va väldigt bra och det va det självklara valet för mig. Dom va jättebra på att planera skolan, aktiviteter och massa med andra saker. Min ledare kunde inte bli bättre, hos va den snällaste man kunde ha.
Jag skulle rekommendea att du åkte med STS för dom ha mer kontroll på allt och alla :)