Forumet - Studentflak eller inte?

Studentflak eller inte?

1358 0 20
Jag har problem..
Det är såhär att jag tar studenten nu i Juni.
För några månader sen, så fixade jag ett studentflak, firma, som kostade 17,000kr + 1,500kr i bokningsavgift + 1,500kr utifall något går sönder, och går inget sönder så får man tillbaka dem sen efter studenten.
Vi är 12 st som skulle åka, vilket skulle bli 20,000kr sammanlagt och 1,667kr var, dock minus dem där 1,500kr om inget går sönder, så summan, förhoppningsvis, isåfall, skulle bli 1542kr var.
Jag bokade och allt var fixat och alla som skulle åka med tyckte det var OK.

Men sen så tyckte dem att det var för dyrt och att dem skulle kolla om det fanns något annat o.s.v. så jag blev självklart irriterad och arg, med tanke på att jag kom in i den klassen nu i höstas och det första jag gör är att fixa och dona men får bara negativt tillbaka. Så vi blev såklart osams, jag och klassen, iallafall vissa av dem. För jag är en sån som öppnar käften och säger vad jag tycker och tänker!

(Måste också säga det att innan jag bokade, så hade dem andra tid på sig att kolla upp om det fanns andra billigare alternativ, men allt var redan fullt, och självklart kollade jag och ringde JAG till alla firmor och kollade, för ingen annan i klassen kunde ta tag i skiten och göra det själv)

(Jag vet själv att 20,000kr är väääldigt mycket pengar, men det ingick bränsle, ljud, flak, chaufför, städning 2h åkning, så det tycker jag ändå är bättre än att inte ha något alls!)

Sen, kom en kille och sa att han kunde fixa ett billigare flak, som kostade 15,000kr och en annan tjej i klassen sa att hon kunde fixa ljud och sånt. Så jag kände att jag då kunde lika gärna avboka flaket som jag fixade, så jag slapp allt ansvar, då dem andra ändå hade såna problem med mig. 

Så jag avbokade, men man lärde fortfarande betala in bokningsavgiften på 1,500kr.
Vilket betyder då att det ändå blir 16,500kr att betala (nya flaket + bokningsavgiften) 
Det blir då 1,269kr var (en till hoppade in nu och ville åka med)

OCH NU TILL SJÄLVA GREJEN.

Den här tjejen som skulle fixa ljudet.. nej hon kunde inte fixa det nu tydligen.. och att hitta ljud med förstärkare och högtalare och allt det där, det är inte BILLIGT. 
Så i värsta fall, (jag lovar), så kommer summan för flaket som JAG fixade bli billigare ändå.

Nu känner jag och en annan tjej att vi funderar på att skita i att åka flak, för vi gillar ändå inte klassen, mer än andra halvan av klassen tycker inte om mig heller, så känns inte direkt roligt att behöva umgås med dem mer än nödvändigt. 

Så jag vet inte om jag ska åka eller inte? 

Jag är så jävla rädd att jag kommer ångra mig att jag inte åkte ett studentflak, sen i slutändan.

Vad tycker ni att jag ska göra?? 
Borde jag åka ändå, eller är det inte hela världen om man inte åker?
Finns det något annat roligt man kan göra istället för att åka studentflak?


Spana också in:

Jag åkte själv studentflak när jag tog studenten men då var vi å andra sidan ett väldigt sammansvetsat gäng som faktiskt umgås än idag fast det är många år sedan. 

Om du tycker att det är värt 1.500 kronor får du väl nästan avgöra själv.

Däremot den efterföljande festen var superkul. Mycket mycket roligare än att åka på flaket på en lastbil.

Ljud behöver inte kosta så mycket. en vanlig gitarförstärkare eller orkesterförstärkare och musiken från en dator fungerar alldeles utmärkt. Gissar på att ni kan hyra en förstärkare för ett par hundralappar för en kväll. Musiken har ni väl själva i era datorer. Bara att ställa in spelordningen och hur många timmar musiken ska ljuda.