Forumet - Studentlägenheter finns inte men flyktingar får mängder med bostäder!?

Studentlägenheter finns inte men flyktingar får mängder med bostäder!?

1199 2 26
Det har varit brist på studentlägenheter i över 10 år och studenterna får bo i källarutrymmen mm men när det kommer 100.000-tals flyktingar så går det att få fram hur mycket bostäder som helst. Hur går detta ihop? Skiter myndigheterna i de svenska studenterna och enbart prioriterar flyktingarna?

Jag blir skitförbannad när jag och vänner till mig nonchaleras av myndigheterna men flyktingarna får allt serverat på ett välfyllt smörgåsbord.
Fast det är ju lite skillnad när folk inte har några hem, däribland barn, och folk som redan har hem och som nu vill ha hem för att kunna studera. Missförstå mig rätt, att folk utbildas och för landet framåt är jättebra men ja. Flyktingbostäder håller ju sedan inte alls samma standard som studentbostäder. 

Spana också in:


tänkaren: Det har varit brist på studentlägenheter i över 10 år och studenterna får bo i källarutrymmen mm men när det kommer 100.000-tals flyktingar så går det att få fram hur mycket bostäder som helst. Hur går detta ihop? Skiter myndigheterna i de svenska studenterna och enbart prioriterar flyktingarna?
Det enkla svaret är att det inte går ihop. De få bostäder som kommer finnas kommer gå till flyktingar.  Prioritet 1 kommer vara att lägga skattepengarna på bostäder till invandrare - studenter och hemlösa prioriteras bort helt. Den bostadssituation som redan idag är usel för studenter kommer förvärras enormt mycket mer tack vare invandringen. 

Invandringen har nästan alltid varit och kommer i fortsättningen även vara den största orsaken till bostadskrisen.

stoner: Den som tror att de hundratusentals flyktingar som idag bor på flyktingförläggningar kommer att bo kvar i tältläger om ett eller två år tror nog på jultomten. Fakta är däremot att de flyktingar som kom för ett eller två år sedan bor i dyra fina lägenheter bekostade av de svenska skattebetalarna. 
Snarare i en segregerad förort. Där finns det inte speciellt mycket lyx.
Detta är ganska löjligt. Studentbostäder är det mer brist i vissa städer än i andra - så som det alltid varit typ. Vågar tom. sträcka mig så långt som o säga att studentbostäder över lag har det ju aldrig funnits gott om. Därav att man får hyra ett rum hos någon (som jag fick göra för massa år sen) eller leta andrahandskontrakt.
tänkaren: får allt serverat på ett välfyllt smörgåsbord
lol


Hjärta