Forumet - Studera.nu nere?

Studera.nu nere?

585 0 15

Spana också in:

Studera.nu har kraschat
Läs tidigare artiklar
Rekordstort söktryck knäcker studera.nu Sajten för högskoleansökningar håller inte för trycket 4 Blogga om artikeln
Länka till artikeln från ditt blogginlägg - kopiera den här adressen:För att komma med i listningen här behöver du också ha presenterat din blogg på Bloggportalen Läs mer här!

Aftonbladet.se ansvarar inte för det som står i bloggarna.


Intresset för att anmäla sig till höstens högskolekurser är rekordstort.

I kväll är sista chansen att anmäla sig på studera.nu – men sajten har kraschat.

– Jag förstår att många är oroliga men vi jobbar på problemet och hoppas att det inte ska bli långvarigt, säger Charlotta Volgsten Forberg, kommunikationschef på VHS.

Sajten studera.nu, som tar emot alla ansökningar till högskolan har stött på problem. Rekordmånga sökande skapar kaos för ansökningssajten som har kraschat av trycket.

Hittills har närmare 300 000 personer anmält sig till högskoleutbildningar i höst.

– Ja det har varit ett ökat tryck de senaste dagarna. Det rullade på här med accelererande fart innan vi stötte på problem, säger Charlotta Volgsten Forberg, kommunikationschef på VHS.

”Vet inte hur lång tid det kommer att ta”
På onsdagkvällen som är den sista dagen då man kan anmäla sig till de flesta utbildningarna i höst kraschade studera.nu.

– Jag har fått besked att vi har problem. Vi är problemet på spåren men vi vet inte hur lång tid det kommer att ta att åtgärda det, säger Charlotta Volgsten Forberg.

Många oroliga läsare som ska söka kurser till hösten har hört av sig till Aftonbladet och uttryckt sin frustration.

– Jag förstår att många är nervösa. Men det enda råd jag kan ge just nu är att ta det lugnt och försöka igen lite senare, säger Charlotta Volgsten Forberg.

Hur ska ni göra om problemen fortsätter?

– Vi ska vara så tillmötesgående som möjligt men vi har ännu inte beslutat om vi ska förlänga ansökningstiden. Nu hoppas vi på att problemen blir kortvariga, säger hon.