Forumet - Studera utomlands?!?! HJÄLP

Studera utomlands?!?! HJÄLP

2331 0 28
Jag har funderat mycket på att studera utomlands och det är ett av mina drömmar i livet då jag inte trivs särskilt mycket i Sverige. Inte för någon viss anledning mer att man vill ut och utforska världen.

Jag har inga nära och kära eller vänner som vet något om detta och hur det fungerar så skulle gärna vilja ha hjälp!

Mitt drömmål är ju Usa men det är extremt dyrt och komplicerat... Jag har lite frågor som jag skulle uppskatta om någon som vet svaret på skulle kunna svara...

1. Har du studerat/vill du studera/studerar du utomlands i så fall vart?

2. Hur väljer man den bästa skolan (Helst så billigt som möjligt)

3. Vart hittar man fakta om olika skolor samt intagningskrav?

4. Är det värt att studera utomlands?

5. Hur fungerar processen om man vill studera utomlands, papper, sjukvård osv.

6. Bostad? Hur hittar man det alternativt ska man bo på skolan?

Spana också in:

Beliebes:

Mitt drömmål är ju Usa


Zainooo:

USA, Canada eller Australia! :D


Åka och studera i ett land som är mer eller mindre likadant som Sverige, men med sämre universitet (MIT, CMU, etc. undantagna) och dessutom betala enorma summor för det - woop de fucking doo!

Utlandsstudier kan onekligen vara utvecklande om man gör det i rätt land, men hur i hela fridens namn är man funtad i huvudet om ens högsta önskan är att pissa bort stora pengar på en sämre utbildning i ett land med identisk kultur?
I Skottland är det gratis att studera som EU-medborgare men om man vill komma in på de bättre universiteten (St. Andrews, Edinburgh, Glasgow etc.) gäller det att ha bra betyg. Men ett gymnasiesnitt på 17-18 brukar fungera om man också formulerar sin ansökan väl.

Och sedan beror det på vad du ska plugga utomlands, allting är inte bättre bara för att det är i ett annat land utan det har mycket med individuella unversitet att göra. Men som Gentlernen sade, om du inte ska söka in på de allra bästa skolorna så håll dig borta från USA och liknande.
1. Jag ska söka till United World College of Singapore East asia, så ja UWC i Singapore.

2. UWC är IB vilket är internationellt, öppet och prima om du vill plugga utomlands då CSN stöttar UWC men inget annat (om utbildningen finns i din hemstad)

3. Sök på vad du vill ha! Google is your new best friend, det tar inte 10 minuter. Har spenderat säkert sammanlagt 40-50timmar framför datorn med att BARA söka fakta. . . .

4. I don't know, men med tanke på att jag har säsongsdepression så anser jag det. Jag slipper självmordstankarna, svält och självskadebeteende, så det ska la bli rätt chill. Dessutom kommer man åka på roadtrips med klassen till tex. Kuala Lumpur, Thailand, Bali etc. Fett chillax.

5. Det vet jag inte än själv, än att det är komplicerat åt pipsvänshelvetet. Dock om du läser på UWC sponsrar de ett pass och antar att du är försäkrad i skolan och de hjälper dig med pappersarbete också :)

6. UWC är det internat som gäller. Dyrt som in i helvete. 90.000 per år går det på i Singapore. Och det får man pröjsa för själv, utbildningen med för den delen om det är i just Singapore då de endast delar ut stipendier till Singaporare. Visserligen är 90.000 inte dyrt om man jämför med en vanlig lägenhetshyra, men om man tänker på vad man kunde pröjsa för för en etta i Indien på UWC där. . .så ah. . . men boarding it is.

Utbildningen själv med boende går på 370.000 ungefär. Sen kostar alla anmälninsavgifter och sån skit säkert runt 15-20.000 till. För största chans att komma in vill man gärna söka till alla campus och det kostar typ ett par tusen per campus och sen testavgifter och massa skit. Så måste du åka till Singapore några dagar och testas i Matte, Engelska och IQ om du blir intagen på application och då kostar det runt 10.000 med flyg & hotell så det är massa onödiga avgifter på sidan om, tyvärr. Och kan räkna med att det kostar 35.000 att bara ansöka (om man kommer så långt som till tester i Singapore). Rätt kukigt system för de jävlarna som inte kommer in.

Dvs. Räkna med att 2 år utomlands kommer gå på 500-700 tusen beroende på hur flott du ska leva. Men det kostar inte mycket mindre att bo hemma för föräldrar + kommun, så ändå. Värt att sticka to da utlandet och slippa det förjävliga klimatet i Sverige.

sist men inte minns, en fet lyckospark i arslet. [y]
Flygaren:

Dvs. Räkna med att 2 år utomlands kommer gå på 500-700 tusen beroende på hur flott du ska leva. Men det kostar inte mycket mindre att bo hemma för föräldrar + kommun, så ändå. Värt att sticka to da utlandet och slippa det förjävliga klimatet i Sverige.


Nja, om man är dum nog att betala jättemycket pengar för en utbildning som man inte får så mycket av. Cambridge kostar ungefär 130 000 kr om året och så får man räkna med en hyra på kanske 40 000 om året. Om man kommer in kan man ofta också få stipendier. Dvs knappt 500 000 kr (inkluderat stipendier) för en kandidatexamen på ett av världens bästa universitet.
Industrieproduktion:

Dvs knappt 500 000 kr (inkluderat stipendier) för en kandidatexamen på ett av världens bästa universitet.


Du kan inte jämföra gymnasium och högskola. 130.000/år är utbildningen i sig. Mina siffror där inkluderar utanför stuider också, då du antagligen kommer behöva äta, handla osv.
UWC kostar 180'000/år och då ingår kurslitteratur, dator, boende, 1 måltid, välgörenhetsresor till grannländer. etc.

Du får nog räkna med att du pröjsar en 180-200 tusen på Cambridge beroende på vad du pluggar.

Men som sagt, allt handlar om hur du väljer att leva. Hur man har råd att leva. Jag får nöja med med singaporiskt coop kaffe och nudlar, medan en annan kanske har råd att gå ut, shoppa osv. Men jag ska själv försöka hålla mig under 500.000 allt som allt då jag har pilotutbildning efteråt också [rolleyes]
Beliebes:

Går redan IB på gymnasiet här i sverige ;) Gratis o bra.


Oh [tard] haha!
Gratis är intee bra. Jag vill komma ut i världen och inte läsa för gamla på ålderdomshemmet där min mamma har jobbat de senaste tio åren.
Och hur awesome är det inte att åka till typ Malaysia och göra CAS 8)? Jag är iallafall ute efter lite äventyr and Sweden ain't gon' bring me dat.
Beliebes:

IB i sverige på gymnasiet sedan söka universitet.


Haha trodde att alla gymnasium i Sverige var gratis o_o? Haha.Sålänge man pluggar där man bor eller går en utbildning utanför där man bor som inte finns där man bor.

Ämnena etc. är samma ja, men att studera i ett främmande land är inte samma sak som att plugga i sin hemstad ;) Dessutom kostar det lika mycket för mig att plugga i Singapore som det gör med någon annan stad i Sverige.
Till universitet kan man få stipendier ;>
Måste bara klara gymnasiet galant, och det går inte i Sverige [cry]
Beliebes:

Nej, men jag menade att det är smartare att plugga IB på gymnasiet i Sverige sedan ge sig ut, med Diplomet i bakfickan och söka universitet.


Smartare och smartare vet jag inte men mer ekonomiskt. Men har man råd kan man lika gärna ge sig ut när man vill.
Jag har en långsökt historia till varför jag inte kan plugga gymnasiet i Sverige. Men iallafall, IB i Sverige är inte ett alternativ för min del [crazy]
Jag får intrycket av att de som vill "studera" utomlands i den här tråden är samma typ av folk som "jobbar" som eller "utbildar" sig till nageltekniker, bloggare eller designer för pappas pengar medan de spenderar all sin tid på stureplan/avenyn...

Flygaren:

IB


Tråden handlar om utbytesstudier, inte tonårsdagis, kthxbai.

Eller vänta, det handlar om att "studera" film i USA. Då är gymnasienivå snarare överkvalificerat.
Gentlernen:

Jag får intrycket av att de som vill "studera" utomlands i den här tråden är samma typ av folk som "jobbar" som eller "utbildar" sig till nageltekniker, bloggare eller designer för pappas pengar medan de spenderar all sin tid på stureplan/avenyn...


Jag får intrycket av att du är bland de mest fördomsfulla jag någonsin skådat?
Om man är den typen läser man antagligen inte IB då det kräver lite mer attention, speciellt om man ska läsa High Level i Fysik, Kemi & Psykologi, då kan man inte roa sig på klubbar hela dagarna, Tyvärr.
Jag vill studera utomlands för att jag får djupa depressioner under vintertid och jag behöver verkligen komma ifrån saker som händer hemma.
Så behåll du dina stureplansfantastier för dig själv, en annan ska faktiskt bli någonting här i livet.