Forumet - Studiedisciplin

Studiedisciplin

424 0 25
Hej,

Min studiedisciplin suger på något sätt, den duger inte till om jag ska satsa på 22,5 allafall. Jag har en tendens att skjuta upp saker och vet inte ens hur jag ska plugga på rätt sätt. Jag vill veta hur ni pluggar. Vad har ni för studiedisciplin? Vill särskilt veta hur ni som har 19,00-20,0 pluggar.[smile]


Tack på förhand!

Spana också in:

Dream:

Inga seriösa studiediscipliner?


Mja, jag har som vision att läsa 100 sidor om dagen och det är ett konkret mål som man faktiskt kan kolla direkt ed sig själv om man gjort eller inte. Vidare är dagsplanering bra - vad skall jag göra idag? Jo, jag skall läsa i den och den boken, jag skall göra dessa uppgifter etc. Då gör man det och inget annat.

Något annat som är effektivt är att boka läserum på bibliotek (nu vet jag inte hur aktuellt detta är för dig, men har du möjlighet är det det en väldigt bra sådan) eftersom man (åtminstone jag) skulle få väldigt dåligt samvete om jag bokar ett rum för x antal timmar och sedan inte går dit. Man gör en slags tidsmässig överenskommelse med sig själv som - vid frånvaro - resulterar i ett dåligt samvete.

Eh, aningen rörigt och ostrukturerat inlägg, jag vet. Men jag tror du förstår poängen och gör du inte det är du varmt välkommen att fråga.
Irrelevante:

Eh, aningen rörigt och ostrukturerat inlägg, jag vet. Men jag tror du förstår poängen och gör du inte det är du varmt välkommen att fråga.


Jo, jag förstår ditt inlägg. Den är väldigt bra, men hur pluggar du förövrigt? Har du någon bra inlärningsätt? Vet att alla är olika, men vill gärna veta hur du pluggar.

Ang det där med 100 sidor, hur i helsike kan du göra det? Jag har ett problem - jag ska läsa en 30-35 sidors häfte på ett främmande språk och skriva en rencension. Det är spanska. Hur gör du vid sådana situationer? Hur skulle du plugga då?

Tack
Dream:

Jag har ett problem - jag ska läsa en 30-35 sidors häfte på ett främmande språk och skriva en rencension.


Bärja med att läsa igenom texten en gång, sida ett till trettiofem. Gör något annat en stund och återgå sedan till texten med en överstrykningspenna. Stryk över alla ord du inte kan. Gör något annat en stund. Sätt dig ned och slå upp alla orden och lär dig dem. Plugga in dem på det sätt som passar dig bäst. Sedan så läser du texten igen, då bär du förstå den mycket, mycket, bättre än innan :3.
Dream:

Har du någon bra inlärningsätt? Vet att alla är olika, men vill gärna veta hur du pluggar.


Det beror på vad jag vill plugga in. Ofta blir det att jag nöter allt så pass många gånger så till sist sitter det där. Är det så att jag måste lära in något schematiskt, brukar jag vika ett A4-papper dubbelt (att ta ett helt papper förstör, för det blir för mycket information att försöka ta in på en gång) och sedan rita/skriva upp allt väsentligt. Detta fungerar även bra till att plugga inför gymnasieprov.Dream:

Ang det där med 100 sidor, hur i helsike kan du göra det?


Jag sätter mig och läser, förslagsvis på biblioteket och går inte därifrån förrän de hundra sidorna är lästa.

Dream:

Jag har ett problem - jag ska läsa en 30-35 sidors häfte på ett främmande språk och skriva en rencension. Det är spanska. Hur gör du vid sådana situationer? Hur skulle du plugga då?


Hampie gav ett förträffligt svar, jag har inte läst något på utländska sedan jag slutade gymnasiet så där hade jag inte varit rätt person att svara. Annars är det samma sak när det bara gäller att försöka ta sig igenom litterartur. Man sätter sig ner, gör det man skall och går inte därifrån förrän det är gjort.

Är det mycket text att läsa igenom och som fordrar att man sitter i flera timmar skall man ju emellertid ta pauser ibland. Sträcka på sig, gå runt en stund och göra något annat i ett par minuter.