Forumet - SV A korrekturläsning

SV A korrekturläsning

341 0 4
Hej! Det här är första gången jag skriver referat och jag känner mig tämligen osäker på om jag har gjort rätt.
Skulle någon möjligen kunna tänka sig att läsa igenom min text (den är ganska kort som ni kommer att se) och ge mig sina synpunkter? Kolla gärna att regler för referatskrivning, struktur, språk, formuleringar osv
stämmer.


Referat
I SVD den 29 mars 1994 redogör Anna Maria Rehnberg under rubriken Dumber vecka inledd för påskveckans alla dagar, anknytningen till kristendomen och äldre traditioner. Påskveckan, som förr kallades dymmelveckan och enligt kristen sedvänja benämns stilla veckan, präglas av en särskild symbolik. Under hela veckan var (o)ljud och ansträngning förbjudet. Rehnberg förklarar att häxorna på måndagen for till Blåkulla. Veckans andra dag hette vita tisdagen, förmodligen på grund av avhållsamheten från alkohol eller att ’’vit’’ mat åts under fastan. Vidare utreder författaren att vissa trakter ansåg att endast de tre dagarna före påskafton hörde till dymmelveckan, därav namnet dymmelonsdag. På skärtorsdagen återvände häxorna från Blåkulla och då skulle man helst skydda sig för dem. Rehnberg betonar att skärtorsdagen ur kristen tradition firas till minne av nattvarden. Långfredagen förknippas med korset, och på påsknatten sägs ljuset besegra mörkret. Påskdagen har av Svenska kyrkan givits symbolen Fenix, fågeln som enligt myten återuppstod. Slutligen understrycker Rehnberg att även annandag påsk symboliseras av segern.
Nu vet ju inte jag hur artikeln du refererar lyder, men om du inte kopierat av något från texten och klistrat in i detta, så är det bra. Det viktigaste är att du som sagt sammanfattar, med egna ord. Och källhänvisar. Citera gärna artikelns rubrik, för jag ser inte riktigt var det är tänkt att den slutar just nu.

understryker* stavas det. höhö.

Spana också in: