Forumet - [Sv C] Hjälp med tal med tesen "Hur drygt det är att hålla tal"

[Sv C] Hjälp med tal med tesen "Hur drygt det är att hålla tal"

692 0 11
Hej! Vi ska hålla ett tal i Sv C (gymnasiet) som skall vara mellan 7-10 minuter långt. Tesen jag funderar på är "Hur drygt det är att hålla tal", men frågan är vad jag kan säga om denna tes i 7-10 min? Har ni några förslag på saker att ta upp, som kan hänvisas till tesen? Har ni förslag på någon annan tes i annat fall?

Spana också in:

Gröna Vesslan:

Den var ju basic [rolleyes]


haha, absolut! (a)Lounge fact:

Tja, tycker du det är drygt att hålla tal så har du väll massor att säga om det. Är det några särskilda ramar ni ska hålla er inom?


Har inga ramar whatsoever! Tal om valfritt ämne, och detta är den enda idén jag har. Vill försöka skämta till det, vara oseriös osv :) jag tkr personligen inte att det är så jobbigt att hålla tal.
RNH1:

Tesen jag funderar på är "Hur drygt det är att hålla tal",


Omformulera till: "Det är drygt att hålla tal". Tror att du kommer att få problem om du skall driva just en tes och väljer att försvara eller argumentera emot något som är så beroende av subjektiva åsikter. Det blir svårt att hitta rationella argument för att stödja eller förkasta tesen.

RNH1:

Har ni förslag på någon annan tes i annat fall?


Skulle föreslå att du väljer en tes som är lättare att försvara eller motarbeta. Någon etisk fråga, t.ex. "Dödsstraff är fel". [cheers]