Forumet - sv språk problem

sv språk problem

128 0 6
[bigsmile]Kan ni rätta den om ni är snäll


Nästan alla människor har sitt eget revir och hävdar sitt revir. De vanliga orsakerna till människas personliga revir är att skydd och behov av privatliv.
Hos människor är revir indelas i 3 zoner, Intimzonen (står för stark relation), personligazonen och sosialazonen (står för främmande man). Storleken av reviret beror på många saker- kön, ålder, längd, kultur, status (rik), situation, humör, personlighet, nationalitet, relation och religion anses oss att kan vara vanliga anledningar.

Kön :
Pratar man med andra människan från samma kön då är revir lite olika från att prata med andra människan från andra kön. I synnerhet av de flesta kvinnor tycker att främmande kvinnor inte är lika farliga som främmande män, det därför är avståndet där en kvinna pratar med en främmande kvinna är kortare än avståndet hon pratar med en främmande man. Genomsnitt av revirs storlek hos en man när han pratar med en främmande är större än att när han prata med en kvinna och det kan beror på männen anses att kvinnor är svaga kön därför brukar männen låt kvinnor kom in i sina revir medan när han pratade med en främmande män så är revir lite större och det kan beroende på genetisk. Naturligt är kontakten mellan kvinna och kvinna starkare än kontakten mellan man och man. En kvinna och har väninnor ofta t.ex. kramar varandra hård, pussar varandra och sitter på varandra vilket män inte gör. När männen hälsar på varandra brukar krama de varandra eller slår axlar på varandra.

Ålder:
Ålder är också mått på revirs storlek. Barn (1-10 år gammal) är oskyldig och ofta lätt att anpassa sig med andra människor oavsett vem det är och därför bruka de inte försvara sitt revir precis som äldre människor gör. De äldre människorna (över 50 år gammal) eller pensionär har mycket erfarenheter men ofta har mindre betydelse jämför med unga människor det därför ville de gärna än berätta och lära många saker till andra som kom nära dem. Ungdomar, (11-20 år gammal) som är halva barn och halva vuxna , är lätt att anpassar sig med andra människor och samtidigt börjar de också tänker efter sitt privata liv. Hos vuxna är de ofta hävda sitt revir, närvarande av närgångar människor brukar de inte uppskattar. Vuxna människor har ganska brådska liv och därför skaffar de revir där de kan kopplar av och känna sig privata.

Spana också in: