Forumet - Svårare med nya betygssystemet?

Svårare med nya betygssystemet?

11905 1 84

Spana också in:


S3ON:
Det kan vara till fördel för vissa mönsterelever! Söt
Ja både och. Jag hade ex glömt att göra min senast källkritiska diskussion nyanserad. Det vill säga skriva så här " Ur ett historiskt perspektiv så kommer jag ha nytta av den här inforamtionen pga ........" etc. Jag fick då ett C på detta moment. Har A i allt annat inom samhällsvetenskapen och kommer nu få ett C.... !

overthinking : Skiter du i skolan, svårigheter eller allmänt dålig?
"Allmänt dålig", hahahah! Vad innebär det? Är man inte dålig om man har svårigheter? 
Jag har ett stort ointresse för vissa ämnen, antingen skall jag ha A i allt, eller så får det kvitta.  A i de ointressanta ämnena är ju i princip omöjligt, ett jävla E är på gränsen till omöjligt. 

Chibibbi: Jag gillar det nya systemet mycket. Jag snittar A i det mesta jag läst, förutom engelskan som blev ett B. Men det kommer jag läsa upp till hösten, och då lär jag väl snitta A som helhet. Känns skönt att ha jobbet gjort så att man slipper läsa upp sen.
Lol engelska är bland de enklaste ämnena? Och det är precis därför jag inte gillar det nya betygsystemet. Vadå läsa upp ett B till A ? Får du över F (alltså godkänt) första gången ska du fan inte ha nån jävla kompleteringsrätt. Jag förstår att B inte är ditt slutbetyg men det finns andra fall där man kan få ett C och woops så fick man A. Detta brukar gå enklare på de privata skolorna....

djupaste: Lol engelska är bland de enklaste ämnena?
Ja. Har dock tampats med psykisk ohälsa, vilket sätter en del hinder. Därav ett B.

djupaste: adå läsa upp ett B till A ? Får du över F (alltså godkänt) första gången ska du fan inte ha nån jävla kompleteringsrätt.
Tala inte sådär till mig, är du snäll.

Jo, jag kommer ha kompletteringsrätt pga omständigheter jag inte kan rå över.

djupaste: Jag förstår att B inte är ditt slutbetyg men det finns andra fall där man kan få ett C och woops så fick man A.
B var mitt slutbetyg, jo.

Verkar som att man behöver vara en robot för att klara A i allt, i alla fall med vissa lärare som vissa nämnt ovan. T.ex. ifall man missat något eller inte har ett solklart A, så kan man få ett B istället... Låg man mellan MVG och VG förut så var det svårare för lärare att ge ett mellanting och de behövde istället bestämma sig.


S3ON: Är man inte dålig om man har svårigheter?
Nej.
djupaste: Får du över F (alltså godkänt) första gången ska du fan inte ha nån jävla kompleteringsrätt.
Skeptisk jag vill gärna höra ordentliga argument för det där

djupaste: man kan få ett C och woops så fick man A. Detta brukar gå enklare på de privata skolorna....
ja? varför är det så konstigt? man mår inte prima och presterar på topp på alla kurser under 3 år. klart man ska ha möjlighet att plugga in kunskaperna och få dem betygsatta. det är precis det betyg går ut på; kunskapen man besitter. inte kunskapen man besitter vid en viss tidpunkt.

S3ON:
Och dålig kan man heller inte vara om man inte ens försöker.. Fast det beror väl på hur man tolkar "dålig". När anser du att man är dålig?
Man är inte dålig om man har koncentrationssvårigheter, dyslexi, socialfobi eller scenskräck. 

Man kan vara dålig på något, t.ex. matte, ifall man inte gått igenom uppgifterna i boken innan ett prov. Eller på engelska om man läst/talat/lyssnat på språket för lite. Enkla men ändå illustrativa exempel, att man är "dålig" i något ämne behöver inte ha med en själv som person att göra.

Sen kan man också bli/vara dålig för att man skiter i skolan, dvs att man tex skiter i att plugga för att man helt enkelt inte pallar eller tycker det är tillräckligt intressant för att ens anstränga sig lite.

Chibibbi: Jo, jag kommer ha kompletteringsrätt pga omständigheter jag inte kan rå över.

Är det bara folk med vissa diagnoser som komvux erhåller sådant för?
Har hört att det endast är folk som inte gått gymnasiet övht/inte fått G som numera får gå på komvux. Finns det så få platser så tycker jag absolut att betyget och inte svårigheter ska bestämma över om man får en plats eller inte.

honolulu: Sen kan man också bli/vara dålig för att man skiter i skolan, dvs att man tex skiter i att plugga för att man helt enkelt inte pallar eller tycker det är tillräckligt intressant för att ens anstränga sig lite.
Antar att jag är dålig inom dina ramar då. Jag tycker nog mer att exempelvis dyslexi är en orsak till att man presterar dåligt och därmed är dålig.