Forumet - Svårt att höra vad jag säger, skäms över min röst :/

Svårt att höra vad jag säger, skäms över min röst :/

1616 1 7
Ledsen för textbunten :/[n]
Hej,

det är så att jag mumlar (antar jag i alla fall) även fast folk uppfattar vad jag säger majoriteten av tillfällena så känns det som ett litet töntigt handikapp^^ Varje gång vi får en ny lärare och läraren ber oss säga vad vi heter så har läraren 90 % av gånger i nästan hela mitt liv (vad jag minns) Alltid fått fråga "ursäkta, säg igen" eller någonting liknande..

Jag vet också att min röst är ganska annorlunda, jag skäms egentligen över den. Detta hindrar mig från bland annat att tex ropa över hela klassrummet som alla andra gör för att säga till någon kompis. Min röst känns inte så "stor" eller vad man säger. Så jag ropar egentligen aldrig för jag vet att det låter bara jättefel. Jag brukar inte heller räcka upp handen eftersom då får jag ropa ut svaret, och ja..

Jag vet att min röst kan låta typ, "gnällig" eller något, ibland (inte direkt ofta) får jag en del kommentarer efter jag har sagt något, tex i skype.
Jag säger "hallå" och då säger en annan kompis och härmar mig lite och låter som jag gör^^

Min röst låter som en blandning mellan pipig och mörk (?) = gnällig röst^^

I alla fall, jag skäms mycket över min röst, jag räcker dessutom aldrig upp handen^^

Jag kan väl också tillägga att jag har ganska dåligt självförtroende och självkänsla^^

Sen känns det inte som att jag kan kontrollera min röst riktigt, ibland låter rösten bra, (alltså så att jag gillar den) men mestadels lika gnällig..

Ni kanske har några tips eller någonting?
Det har kanske med nervositet att göra. Om du blir osäker på att du låter konstig, så kommer du ju garanterat låta konstig.

Det kan vara målbrott också, ordna till sig om några år. Hur gammal äru?

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -

tycker du har taskiga kompisar också
ninjek:

Jag är 16, snart 17. Jag tror i alla fall inte att det har med målbrottet att göra :/ Min röst har typ alltid låtit sådär gnällig :/


Det kan ändå bli bättre när du fått mer basröst. Många i din ålder är ju inte färdiga i rösten.

men svårt att fatta hur det e du låter

Spana också in:

framtidskon:

tycker du har taskiga kompisar också


Ne, anser inte att hans kompisar är taskiga över huvud taget [tired] Härmar ständigt mina kompisar av olika anledningar samt att det härmar mig vid töntiga eller roliga situationer. [y]

Om inte har berättar för sina kompisar att han tar illa upp vid att de gör som de gör är det inte hans kompisar som har varit taskiga eller elaka utan han har varit taskig mot sig själv.


Man skämta ofta om en persons personligheter eller utseende vilket gör det svårt att veta vilken spot man träffar när man väl gör det. Det är upp till person i fråga att berätta att han/hon tycker att det skämtet är mer eller mindre jobbigt vilket man som kompis senare lär sig att anpassa sig efter.

Dock om det vore random personer hade det varit lite taskigt [no-no]
Låter som att du kanske pratar väldigt nasalt. Dvs du pratar mycket genom näsan.
Ett tips är att t.ex börja sjunga. Öva i kör eller nåt så att det finns folk runt dig som kan lära dig tekniker för rösthantering bättre än du skulle göra om du satt själv hemma och övade.
Ett annat tips är att börja spela blåsinstrument. Lite dyrare dock.

Ett tredje tips är att sluta bry dig om vad folk tycker om din röst, det är ju vad du fktiskt SÄGER som borde ha någon betydelse.
ninjek:

Ni kanske har några tips eller någonting?


Hatade min röst förut.... Folk sa alltid att jag lät som en man [n] Botade det igenom att höra min röst om och om igen på film, radio osv.. När man redigerar med röst slutar man helt enkelt att tänka på hur ful den är och istället på hur man skall lösa si och så [y]

Så fick jag bort den oron.. Nu för tiden hör jag aldrig någon påpeka det så antar att det försvunnit. Kanske har det att göra med att jag slutat vara så nervös varje gång jag pratar och så :)