Forumet - Svårt att sova....

Svårt att sova....

422 0 11
Homunculi:

Kan ingen berätta en godnattsaga för mig?


Det var en gång en liten prinsessa som tog en promenad i slottsträdgården. Hon kom fram till den gamla brunnen och börjde sig över dess kant. Brunnens botten är kolsvart. "Hallå!" ropar prinsessan och hennes röst ekar i den till synes bottenlösa brunnen. Plötslig känner hon att hennes halsband börjar glida av. Hon ser det falla ned i den djupa brunnen. Sedan hör hon ett dovt plask. Nu kommer mor att bli vred på mig tänker prinsessan. Hon letar efter en pinne att nå halsbandet med, men den enda pinne hon lyckas finna är alltför kort. Hon sätter sig modlös ned vid brunnen och börjar gråta.
"Vad gråter du för lilla vän?" Frågar någon i hennes närhet. Det var en padda. En talande padda. "Jag har förlorat mitt halsband i brunnen." klagar den rödgråtna lilla prinsessan. "Jag är brunnens väktare. Jag kan återhämta dig ditt halsband mot ett vilkor." "Vad för vilkor?" frågar prinsessan och torkar sina tårar med skjortärmen. "Jag vill att du gifter dig med mig när jag hämtat ditt halsband."
Den lilla prinsessan såg tveksam ut. Hon ville absolut inte att mor skulle få reda på att hon förlorat halsbandet. Då skulle hon med all säkerhet få känna på riset. Hon behövde förståss inte hålla sin del av avtalet. På det sättet skulle paddan hämta hennes halsband och hon skulle inte behöva gifta sig med honom. "Jag går med på det. Jag gifter mig med dig om du hämtar mitt halsband." "Gott." sa paddan och hoppade ned i den till synes bottenlösa brunnen. Ett plask hördes och sedan var det tyst en lång stund. Den lilla prinsessan väntade och väntade, men paddan kom aldrig tillbaka.
Hon gick tillbaka mot slottet när solens sista strålar inte längre orkade lysa upp slottsträdgården. Väl tillbaka i sin gemak lade hon sig i sin sköna säng och drömde så sött.
När dagen grydde nästa dag fanns inget spår av den lilla prinsessan. Det enda som hittades var hennes halsband på huvudkudden.

Spana också in: