Forumet - Svårt att sova

Svårt att sova

1460 1 7

Shockerad Är det bara jag eller..?! Jag går till sängen halv 10! Och håller på med mobilen till klockan 1-2 på natten! Annars kan jag inte sova... Vet inte vad jag ska göra! 

Kommentarer (13)

 1. tar mig flera timmar att sova. men brukar ändå sova ca 7 timmar per dag. hatar att sova, vill vara vaken.

 2. Haha, älskar att sova.. Fast på morgonen!

 3. Lägg ifrån dig mobiltelefonen, den gör att du kanske piggnar upp av det du ser och ljuset från skärmen får din hjärna att tro att det är dag och inte dags att sova. Personligen får böcker eller lugn musik mig att somna de gånger jag har svårt att somna.

 4. Har försökt lägga ifrån mig, lyssna på musik.. Men då börjar jag tänka på massa grejer :/

 5. Försöka låta tankarna komma då och ta dig igenom dem.

 6. försök inte att tänka på nåt, bara blunda, o forsätt så. tillslut somnar du. det e svårt men det funkar alltid tillslut.

 7. Tack för tipset! :)

 8. Jag med, men har ej med informatinsteknik att göra. tror jag. Eller kanske 

 9. Läst någonstans att man ska inte göra andra saker i sängen än att sova. För då lär sig hjärnan lättare att sängen = dags att sova

 10. Har testat det där, gör ingen skillnad i mitt fall. Har snarare lättare att sova om jag ser på en film precis innan läggdags. 

 11. ligger också vaken till 1-2 och läser på min tab eller spelar på min mobilTrött

 12. Det handlar nog om en psykisk vanesak. 

 13. Kanske är individuellt, jag har fått lättare att sova när sängen blivit en plats att sova på. Har också haft mycket sömnproblem förr och har fortf, men får vård. Tror det är ett problem att man ligger och kollar på mobilen, man somnar ju knappast lättare då

Senast ändrad 18 Nov 2013, 10:13 av André Vifot Haas
Tråden har 7 svar. Sortera efter:

Spana också in:

hahah jag älskar o sova, finns de nått som inte är lika gött o bara lägga sig,
Jag brukar kolla klockan så jag sover 7-9h beroende å hur jag trött är. Ha ett mörkt rum, sitt inte vid datan, tv mobilen 20 min innan du ska sova.ex) läs typ en bok eller nått 20 min innan.,fixa håret, borsta tänderna, smörj o skölj ansiktet, plocka ut vad du ska ha på dig för morgondagen. Sen Så lägger du dig se till att ha ro va avslappnad. Det går bra för mig, har haft sömn problem innan, brukar ha såna doft ljus innan jag ska sova också då luktar de gott o sånt. Men det är ju upp till person vad dom gillar testa dig fram o se vad som går bäst, förut för ett halv år sedan sov jag 4-max 7 h per dygn. Men de tar tid o ändra vanorna så men sköt de bara så mår man mycket bättre. Sömn är bra !!