Forumet - Svartsjuka

Svartsjuka

174 0 17
Jag känner mig helt enkelt som världens mest svartsjuka människa. Min pojkvän umgås bara med tjejer och jag vet att de bara är vänner men jag kan verkligen inte släppa att alla hans kompisar är skitsnygga. Jag tycker att han är dålig på att visa sina känslor för mig så jag tvivlar ofta på vad han verkligen känner. När jag säger som jag känner blir han skitsur och vi börjar bråka. Så frågan är: hur fan blir man av med svartsjukekänslorna!?

Spana också in:

Varförsaduså:

Min pojkvän umgås bara med tjejer


Kan du inte också umgås med dem då? Tillsammans med din pojkvän eller på egen hand. Om du lär känna dem och inser att de är sjysta tror jag att oron släpper. Plus att du får nya tjejkompisar [smile]

Varförsaduså:

Jag tycker att han är dålig på att visa sina känslor för mig så jag tvivlar ofta på vad han verkligen känner.


Detta är en annan sak tycker jag. Vet han det? Om inte, så berätta och så kan ni prata om det.
Nintendo:

Detta är 1 bra förslag.

Fast det kan bli mer problem sen, om det är någon av hans vänner som du inte gillar


Jag tror ändå att det är bättre om hon får träffa dem [smile] Hon kanske inser själv att de inte är ute efter honom! Att de pratar om andra killar och verkligen bara är kompis.
Varförsaduså:

hur fan blir man av med svartsjukekänslorna!?


Steg ett är att prata med varandra, men det verkar vara svårt i ert fall. Känns som att det inte bara är du som har problem, utan även din pojkvän eftersom han är dålig på att visa känslor. Det kan ju dock vara så att han är på ett sepciellt sätt, bara. Du tycker tydligen att han ska visa känslor mer/bättre, medan han själv kanske tycker att det inte behövs. Dock kanske han ska ta lite hänsyn till dig om du är angelägen om att få veta. Ja jag vet faktiskt inte.. du behöver nog ta itu med sin svartsjuka också, för den har antagligen ingenting alls med din pojkvän att göra.

Även fast din pojkvän blir bättre på att visa känslor tror jag att du fortfarande skulle vara svartsjuk. Det blir jag ganska säker på när jag läser "jag kan verkligen inte släppa att alla hans kompisar är skitsnygga".

Det skriker ju avundsjuka lång väg. Har jag rätt? Du behöver ta itu med din svartsjuka OCH din dåliga självkänsla, vilka sannolikt hör ihop. Det är inte hälsosamt att känna som du gör.

Så, steg ett: PRATA.
Steg 2: Ta itu med dig själv och dina egna problem!

Fast det hör kanske ihop.. Aja, försök få honom att prata med dig utan att det slutar med bråk. Det skulle vara mycket värdefullt för er två.
Jag förstår varför din pojkvän blir sur på dig, för han uppfattar det säkert som att du inte litar på honom. Stackarn..
Samtidigt förstår jag varför du gör det, men du MÅSTE göra något åt det.

sorry om det blir lite rörigt, men lycka till!