Forumet - Svartsjuka - förhållande

Svartsjuka - förhållande

631 1 4
Jag och min pojkvän har nu varit tillsammans i fyra månader. Det har gått upp och ned men allt är värt det och just nu går allt bra mellan oss förutom en grej, hans bästa vän (kille). De har känt varandra i åtta år och kompisen kom tillbaka idag från Kina där han varit i sex månader.

Jag är otroligt svartsjuk när de snackar med varandra pga. att han just är en kille och att de är väldigt nära varandra (vänskapligt sätt) och att han nämnt att han har väldigt kul med honom (duuh obviously). Idag träffades de för första gången på ett halvt år och jag har inte känt sån kraftig ångest och rädsla för att han ska lämna mig så länge jag kan minnas.

 Kan det bero på att jag är osäker på mig själv och på oss? Han har varit otrogen två gånger tidigare men det har vi pratat om och något han verkligen ångrat (låter dumt efter fyra månader men det är lite komplicerat).

Någon som har varit med om liknande? Isåfall vad gjorde ni och hur kände ni er?
Jag förstår verkligen din svartsjuka. När jag va tsm med mitt ex så hade han massvis av tjej kompisar! En av dem som han va ganska nära med,hade han till och med haft ett tidigare intresse för. Och han sa till mig att han hade roligare med henne än med mig! Vi va tsm i 2 år och jag lärde mig aldrig hantera deras vänskap. Människor är inget man kan binda,så en osäkerhet för stt bli lämnad finns alltid :/ fast nu så va han ganska närgången med sina tjej vänner o sa/gjorde saker som triggade min svartsjuka. Efter 2 år tröttnade jag på svartsjuka,ångest,bråk, känslorna dog ut och jag gjorde slut. Om ni två varit tsm i 4 månader o han redan varit otrogen 2 gånger så kan jag tänka mig stt du har en undermedveten rädsla för att det ska hända igen. Men de har varit vänner väldigt länge o kan förbli lika länge..så ska ni fungera ihop så får du lära dig hantera deras vänskap och öva på tilliten. Och han får fan hålla sig! Berätta hur du känner inför hans vän och se hur han svarar på det :) förhoppningsvis tar han dig på allvar och ger dig ett pålitligt svar,vilket inte mitt ex gjorde. sorry för lång text.

Spana också in:


Harbaraingenaning : Jag förstår verkligen din svartsjuka. När jag va tsm med mitt ex så hade han massvis av tjej kompisar! En av dem som han va ganska nära med,hade han till och med haft ett tidigare intresse för. Och han sa till mig att han hade roligare med henne än med mig! Vi va tsm i 2 år och jag lärde mig aldrig hantera deras vänskap. Människor är inget man kan binda,så en osäkerhet för stt bli lämnad finns alltid :/ fast nu så va han ganska närgången med sina tjej vänner o sa/gjorde saker som triggade min svartsjuka. Efter 2 år tröttnade jag på svartsjuka,ångest,bråk, känslorna dog ut och jag gjorde slut. Om ni två varit tsm i 4 månader o han redan varit otrogen 2 gånger så kan jag tänka mig stt du har en undermedveten rädsla för att det ska hända igen. Men de har varit vänner väldigt länge o kan förbli lika länge..så ska ni fungera ihop så får du lära dig hantera deras vänskap och öva på tilliten. Och han får fan hålla sig! Berätta hur du känner inför hans vän och se hur han svarar på det :) förhoppningsvis tar han dig på allvar och ger dig ett pålitligt svar,vilket inte mitt ex gjorde. sorry för lång text.
tack för ditt svar. Det tog tyvärr slut igår.. han prioriterade sin vän över mig och han blev själv svartsjuk för att jag hade skrivit med en gammal internatkompis för ett år sedan och det var droppen för honom så jag fick nog. Vi bråkade och pekade ut alla fel på varandra. Det kunde han inte förlåta och enligt honom ''försvann'' alla känslor då.  

Jag accepterar att han inte vill vara med mig men han har lidit av depression i flera år och han tar benso+anti dep vilket stänger av känslor och det är vad som sårar mig, jag vet att han har känslor innerst inne men jävla mediciner förstör allt + nu ligger han runt med folk för pengar.