Forumet - SvD: "Muslimer värst drabbade av terrorattacker"

SvD: "Muslimer värst drabbade av terrorattacker"

4796 0 65
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/muslimer-varst-drabbade-av-terrorattacker_4242971.svd

"Hela 82 procent av alla döda i terrorangrepp finns i fem länder: Irak, Afghanistan, Pakistan, Nigeria och Syrien - länder med stor andel muslimsk befolkning. Det framgår av den årliga «Global Terrorism Index» som görs av ansedda Institute for Economics and Peace."De som är mest drabbade av muslimsk extremism är alltså muslimerna, men det är vardag för dem. De arabiska nyheterna rapporterar i princip dagligen om dessa terrordåd och varje dag får man höra om hur många som dödats eller skadats utanför en moské eller ett köpcentrum. Det är så klart inget vi får höra om i västerländska nyheter. 

Detta har de till stor del att tacka västvärldens krig för då de orsakat korruption som i sin tur stärkt dessa terroristgrupper.

Hur ska vi i västvärlden stoppa dessa muslimska extremister från att döda fler muslimer i drabbade länder? Hur ska vi stoppa terrorism och extremism överlag? Är särskilt intressant att höra från de som är av åsikten att "hjälpa drabbade på plats".

Tankar? Reflektioner?

Spana också in:

Såhär, folk är benägna att generalisera - vår hjärna är hårdkodad att göra det, annat vore otroligt riskabelt och ineffektivt. Detta är såklart nästan aldrig korrekt men har visat sig vara close enough. Så.. Man ska inte generalisera för mycket men heller inte göra raka motsatsen - det har visat sig vara ogynnande genom historien.

Öhm, minns inte vad honolulu frågade men (och orkar inte scrolla upp Rodnar, okej kanske strax).
Men vad jag förstår så menar honolulu att för att bara muslimer dör så nullifierar det att islam är dåligt..? Typ, "jag kan inte vara rasist, min bästa vän är *insert annan hudfärg*", eller nåt.
(okej vet hon inte menar detta)
Det spelar ingen roll vem som dör, extremism måste stoppas, och grogrunden till extremism är religion. Att Islam är under luppen idag är inte diskriminering.

Tickstart: Men vad jag förstår så menar honolulu att för att bara muslimer dör så nullifierar det att islam är dåligt..
Nej, det motsäger idén om Islam som en enda konform destruktiv massa.
Tickstart: , extremism måste stoppas
Extremism är inte negativt per se, viss extremism är negativ annan inte. Det är inte var på skalan något är som gör det bra eller dåligt.
Tickstart: Att Islam är under luppen idag är inte diskriminering.
Islam är ju inte ens "under luppen"; det hatas och kritiseras från bakom en stjärnkikare.

Nachac: Nej, det motsäger idén om Islam som en enda konform destruktiv massa.
vilket vi redan vet och ingen motsagt..?
Nachac: Extremism är inte negativt per se, viss extremism är negativ annan inte.
lol, tja jag vet inte.. Har du nåt bra exempel Galen
Nachac: Islam är ju inte ens "under luppen"; det hatas och kritiseras från bakom en stjärnkikare.
Jag kan inte tala för andra men jag är typ lika kritisk till islam som nån annan religion.. Sker det nåt uppmärksammat terrordåd av buddhister så lär folk pounca på dem, ser inte hur det skulle vara annorlunda. Det är ju inte som att folk hatar muslimer, sverige har ju erkänt palestine och folk var rätt måna på att informera om israels brott mot den muslimska befolkningen i gaza..? Hörde inget ursäktande av det våldet. Ta av dig dina SJW-brillor du hjälper inte någon!

Tickstart: vilket vi redan vet och ingen motsagt..?
Uppenbarligen inte eftersom det är så det brukar diskuteras.
Tickstart: lol, tja jag vet inte.. Har du nåt bra exempel
Tja, jag är ju kommunist, men låt oss inte vandra den vägen utan istället sätta det i perspektiv: I ett totalitärt samhälle är demokraterna och människorättsförespråkarna extremisterna. Eftersom världen är duktigt uppknullad krävs extremism för att åtgärda det.
Tickstart: Sker det nåt uppmärksammat terrordåd av buddhister så lär folk pounca på dem
Verkligen inte. Det är heller ingen som drar kristna över en kam när de ställer till elände. Nej, kritiken av Islam är som regel inte ett dugg nyanserad eller kunnig, vilket upprepade gånger illustreras på forumet. När någon som synbarligen är muslim begår ett brott beskylls hela religionen, och folket med understöd av förvrängda och dåligt översatta Korancitat tagna ur sina sammanhang. Det är inte att ha Islam "under lupp" och det är heller inte att vara tolerant mot muslimer eller behandla dessa likvärdigt med anhängare till andra religioner. Att regeringen bestämt sig för att erkänna Palestina är rätt irrelevant för övrigt då det knappast skedde under folkomröstning.
ekivok ekvilibrist: Aha, du menar att islamism/jihadism är jämförbart med fascism/nazism? Ja, alla auktoritära ideologier och religioner som berövar människor deras fri- och rättigheter och tystar all kritik genom censur och våld är egentligen väldigt lika och leder till samma resultat, som tyvärr mäts i mänskligt lidande.
Inte bara jämförbart, utan i princip samma ideologi. Nationalism, konservatism, rasism och starkt fokus på religion.

Nachac: över en kam
du är den första i hela mitt liv jag hört som inte fuckat upp det ordspråket på nåt vis
Nachac: När någon som synbarligen är muslim begår ett brott beskylls hela religionen, och folket med understöd av förvrängda och dåligt översatta Korancitat tagna ur sina sammanhang.
Kan hålla med dig till viss del men, alltså när de ropar "allahu akbar" in your face så.. Är det ganska svårt att ignorera deras uppsåt om du förstår vad jag menar.