Forumet - sveda och ömhet i underlivet..

sveda och ömhet i underlivet..

3339 0 17
Hej!
vet inte om den här tråden ligger rätt men hoppas på det!
För två-tre veckor sedan hade jag njurbäckensinflammation (utvecklat från urinvägsinfektion) och då gick jag på antibiotika i en vecka.Veckan efter de var jag öm efter sex och kunde sen inte genomföra de pga av sveda. Den var inte konstant utan bara under samlag. Det blev sen bättre och jag kunde ha sex som vanligt förra veckan. Men efter att ha haft sex igen igår, kände jag av en lite ömhet och nu efter att jag har duschat svider det. Jag har sedan jag kände av det varit noggrann med intim hygienen och har använt parfymfri tvål. Har läst mig till att PH-balansen rubbas när man äter antibiotika och att det kan bli för basiskt i underlivet.
Antar att jag borde gå till gynekologen, men har även hört att det kan hjälpa med tampong som man doppar i naturell yoghurt för att återställa PH-balansen.

Tips någon??

Spana också in:

4thDimension:

men har även hört att det kan hjälpa med tampong som man doppar i naturell yoghurt för att återställa PH-balansen.


Gör inte det. Ska du försöka åtgärde problemet själv, använd ett läkemedel som faktiskt är anpassat för att återställa pH-balansen, typ ​något av dessa.

Eller så kan du träffa en gynekolog så att du får veta exakt vad som är problemet istället för att gissa. Eller åtminstone rådgöra med en sådan över telefon.
4thDimension:

Tips någon??


jag är ledsen men du får faktiskt ta dig i kragen och gå till ungdomsmottagningen. I och med att du beskriver att du är öm också så är det inte ph-balansen, då brukar det bara vara irriterat och lite klåda o sveda. Antingen är du öm för att du har svamp, eftersom att underlivet kan svullna lite då, eller så kanske du har fått tillbaka njurbäckensinflammationen - en sjukdom jag inte kan så mycket om.

Men i och med att varken jag eller någon annan i forumet kan klargöra detta så bör du gå till vårdcentralen eller ungdomsmottagningen för att klargöra vad det är.

Att chansa o köpa en medicin är inte braaa. Särskilt inte om du ta medicin mot svamp när du inte har det. Då kanske medicinen inte funkar den dagen du faktiskt har svamp [no-no]

Går du till läkaren och de säger att du har svamp, be om att få tabletter som man sväljer. Har hört att vaginalkräm och salva inte är bra och att folk fått jättemycket sveda av det.
Tack för alla svar!
Ja, sover utan trosor och luftar så mycket jag kan! Funderat på gynekologen, om de inte blir bättre får jag helt enkelt gå dit!
De är inte urinvägsinfektion eller njurbäckensinflammation, de har jag ialla fall fastställt.
Har också hört om sveda vid olika salvor :/
Imorgon blir det nog att investera i Vivag, ska återställa ph-balansen och vara bra vid svamp!
4thDimension:

Imorgon blir det nog att investera i Vivag, ska återställa ph-balansen och vara bra vid svamp!


Som sagt, jag skulle inte använda mediciner om jag inte var hundra procent säker på att det är svamp jag har. Som tidigare sagt kan det:
1. Göra dig immun mot svampmediciner
2. Det kan förvärra dina symptom som du har nu.

4thDimension:

Tog ett test på vivag's hemsida,


Lita inte på det, du behöver göra en riktig undersökning. Vad jag har hört så behöver de bara titta i ungefär två sekunder för att se om du har svamp eller inte. Jag tycker också sånt där är skitjobbigt men det är helt klart värt att gå och kolla.