Forumet - Svensk kultur - vad är det?

Svensk kultur - vad är det?

8288 0 64

Detta är inte en raljerande tråd, ej heller är den särskilt politisk, så jag ber samtliga, vänligt men bestämt, att hålla immigrationssnacket till ett minimum. Överdrivet ivägspårande i integrationspolitiska frågor kommer att betraktas som off topic och anmälas.

Begreppet kultur är inherent luddigt och i en så, i min mening, svagt nationalistisk nation som Sverige är det än mer undflyende. Därför syftar denna tråd till att isolera mer eller mindre typiskt svenska företeelser. Tolkningen av "kultur" är relativt fri, men motivera gärna.

Spana också in:

Svensk kultur är väl traditioner och normer?

Så midsommar, fika, "cigg-och-kaffe", att stå till höger i rulltrappan, att inte göra sig märkvärdig bland folk, jantelagen, att åka till IKEA så fort man flyttat hemifrån, resa till Thailand på sommaren, och "lättare att vara en i mängden än att sticka ut och säga vad man faktiskt tycker" eller s.k social assimilering. 


Nachac:
Haha?
pinsamma i kanske andra kulturers ögon. att helst undvika ögonkontakt, att ha sitt eget space, att inte försöka sticka ut, inte sätta sig bredvid andra på bussar/tåg, inte prata onödigt mycket. (finns så klart undantag)
vet dock inte om jag upplever det så, har ibland reagerat på vissa grejer, har ibland tyckte att det är bekvämt.

men det är lite x-tra stelt i sverige överlag om man jämför med andra länder. det är även skillnad på att t.ex bo med svenska studenter och internationella studenter. 


kukoxo: pinsamma i kanske andra kulturers ögon. att helst undvika ögonkontakt, att ha sitt eget space, att inte försöka sticka ut, inte sätta sig bredvid andra på bussar/tåg, inte prata onödigt mycket. (finns så klart undantag)
vet dock inte om jag upplever det så, har ibland reagerat på vissa grejer, har ibland tyckte att det är bekvämt.

men det är lite x-tra stelt i sverige överlag om man jämför med andra länder. det är även skillnad på att t.ex bo med svenska studenter och internationella studenter.
Då förstår jag, trodde du menade att svenskar generellt hade ovanligt dålig social förmåga.

svensk kultur är en västerländsk kultur. Skillnaden är vårt språk historia och traditioner. Enligt mig kan det vara bra med influenser utifrån för att utvecklas så länge vi har våra grunder kvar men jag gillar inte detta multikulti gullande. egentligen borde vi återuppväcka våran fornnordiska kultur och kombinera den med våran nuvarande.

Jag funderade nyligen på saken. Det är klart att det finns - måste finnas- vissa särdrag i normen formad av landets historia. Måste fundera lite mer


presidente: egentligen borde vi återuppväcka våran fornnordiska kultur och kombinera den med våran nuvarande.
Varför? Ska vi stärka en samhällskultur i stället för att lösa upp den? Jag ser hellre att vi frigör oss så mycket som möjligt från den formen av kultur så människor får större frihet som individer att leva som de vill utifrån sin personlighet.