Forumet - Svensk-Norska Unionen

Svensk-Norska Unionen

239 0 16

Spana också in:

En svensk-norsk union, eller skandinavisk union hade fungerat fram till -70 talet ungefär skulle jag tro. Men den etniska fördelningen ser annorlunda ut nu vilket gjort våra länder mer kulturellt inkompatibla. Varken något av våra grannländer skulle nog inte bli särskilt förtjusta över att sverige har över en miljon utlandsfödda, bruna människor. Framförallt Finland, som har bland dom mest etniska homogena samhällena än idag.

Sverige skulle nog ha väldigt mycket att vinna på detta. Men sverige har ju blivit lite av Nordens lägsta folk. Vi är med i EU, vi har en extrem massinvandring, ökad islamisering och inga av våra politiker vill främja den inhemska kulturen. Inget som något av våra grannländer vill veta av direkt.
Norge har endast Sveriges idrottsprestationer att vinna på det hela och Sverige har desto fler saker. Så nej, not gonna happend.

Dessutom är det rätt trevligt att inte sitta ihop, då ifall vi gjort det, hade vi varit en naturlig måltavla för kontroll av nordliga delen av Atlanten.

Rödingajävel:

Skåneland istället.


Knäppt att du kan se detta som en egen region.
Jonnybravo91:

Vad vill du säga med länken?


Att det under lång tid varit en region och behandlats som det rent historiskt. Finns annan historia och annorlunda traditioner gentemot Sverige. Tycker Skåneland är en mer logisk region än t.ex. Norrland, Norrland är mer uppdelat och har inte alls samma historia som region. Skåneländerna är mycket mer homogena på det sättet. Norrland är väl snarare logiskt rent ekonomiskt eftersom deras naturresurser exploaterats av Sverige genom historien, det finns ingen norrländsk gemensam historia eller "norrländsk kultur" på samma sätt som det finns skånsk i Skåne. Där är det mer uppdelat beroende på var i Norrland du är.
Rödingajävel:

på samma sätt som i Skåne.


I Skåne nej, möjligtvis inte heller i Blekinge. Men att slänga ur dig med begrepp som Skåneland, räknar du med Halland och vi delar verkligen inte mer av er kultur än vad vi delar av resten av Sveriges.

Rödingajävel:

Splittra upp Sverige i Norrland, Sverige och Skåneland istället. Helt olika regioner, jätteknäppt att de räknas som samma land.


Förövrigt, varför ens splittra upp från början? Vad är det för fel på resten av Sverige? Vad är det för fel med mångkultur?
Jonnybravo91:

I Skåne nej, möjligtvis inte heller i Blekinge. Men att slänga ur dig med begrepp som Skåneland, räknar du med Halland och vi delar verkligen inte mer av er kultur än vad vi delar av resten av Sveriges.


Halland gör till stor del det, jo.

Jonnybravo91:

Förövrigt, varför ens splittra upp från början? Vad är det för fel på resten av Sverige?


Jag ser ju hellre så små länder än stora om man ska välja mellan två kassa saker, mer makt och inflytande lokalt. Lättare att organisera sig och angripa sina arbetsköpare, osv. Men lyfte det främst som en kritik mot att Sverige och Norge skulle ha samma kultur när det inte ens finns någon enhetlig svensk kultur. Finns delar av Sverige som har mer gemensamt med Norge, delar som har mer med Finland, delar som har mer med kontinenten, osv. Kultur är överhuvudtaget ett korkat begrepp.

Jonnybravo91:

Vad är det för fel med mångkultur?


Att mångkultur är omöjligt utan segregation eftersom det bygger på många kulturer som samexisterar, vilket de inte kan göra utan att hållas ifrån varandra eftersom att de annars skulle sammanblandas till en gemensam kultur.