Forumet - Svenska filmer från 90-talet?

Svenska filmer från 90-talet?

8637 1 18

Spana också in:

 1. Fucking Åmål (1998) Ungdomsfilm
  Om Agnes och Elin som lever olika liv, har olika status i skolan men som blir kära i varandra. En lesbisk "Romeo och Julia"
 2. Sanning eller konsekvens (1997) Ungdomsfilm
  Nora ska börja sjätte klass. Hon tycker det är jobbigt att hennes enda kompis är "Tjocka Karin" som är mobbad av de andra klasskamraterna. Hon börjar umgås med de populära tjejerna Fanny och Sabina - men det känns inte heller helt rätt. 
 3. Tomten är far till alla barnen (1999) Vuxenkomedi
  Huvudkaraktären Sara har varit gift flera gånger och vill fira jul med hennes nya, hennes ex och deras nya familjer. En julafton som eskalerar i allt annat än mysig julstämning.
   
 4. Adam och Eva (1997) Vuxenkomedi
  Om Adam och Eva som är ett ungt gift par. De har olika tankar om deras gemensamma framtid och hamnar i livskris. Eva spelas av Josefin Nilsson som var sångare i Ainbusk, hon som dog för ett par år sen. 
 5. Vägen ut (1999 personlig favorit) Drama/komedi
  En arbetslös skådespelare tar jobb som aktivitetsledare på Kumla. Tillsammans med fångarna ska  han sätta upp Shakespeare (om jag minns rätt) Först är det svårt att få med någon men några fångar inser att det kan vara deras väg ut ur fängelset. Filmen är inspirerad av en verklig händelse, då en teaterregissör satte upp en pjäs med Kumla fångar och de rymde när de skulle spela pjäsen utanför fängelset.
Hör av er om fler tips! :D