Forumet - Svenska Memes?

Svenska Memes?

5943 0 46
Vad finns för memes som i första hand slått i Sverige? En självklar är ju snel hest, som ju blev så stor att Henrik Pontén sms-bombades med memen.

Hur var det med Ievan Polkka? Purjolåten? Jag såg den aldrig på icke-svenska siter, men den är ju mer internationell i utförandet. Någon som vet om den slog internationellt?

Vad finns det mer för svenska memes?

Spana också in:

Konsumtionshets:

Förstod inte kopplingen mellan det där och "VEM VARE SOM KASTA?" eller "snell hest". Är hungrig och orkar inte tänka, kan du förenkla åt mig?


"Memen nedärvs i efterföljande kultur främst genom klonisk spridning, dvs. vad vi kallar härmning, imitation"

"VEM VARE..." och "snell hest" har ju imiterats och spritts vidare snabbt, och blivit en del av våran kultur[smile]
Lallaren från Ibiza:

"VEM VARE..." och "snell hest" har ju imiterats och spritts vidare snabbt, och blivit en del av våran kultur[smile]


What, va? En del av vår kultur? [shake] Enda gången jag stöter på dem är när nån med sämst humor på nåt Internet-forum skriver det typ. Känns mer som YouTube-nörd-grejer än delar av vår kultur.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Vem över 30 har ens hört talas om det liksom?
Distrust:

Jag skulle nog räkna "VEM VARE SOM KASTA?" som en svensk meme.


Ja, det får man nog säga. Då finns det ju två då, åtminstone.

Konsumtionshets:

What, va? En del av vår kultur? [shake] Enda gången jag stöter på dem är när nån med sämst humor på nåt Internet-forum skriver det typ.


Det klart det är kultur. Internetkultur. Memes är populärkultur om något; de sprids jättefort och blir jättepopulära, men sen dör de ut.
Andra kända memes är ju "O Rly?", "Fail", "All your base are belong to us", "Boom goes the dynamite", och alla former av lolcats.

Konsumtionshets:

Vem över 30 har ens hört talas om det liksom?


Finns mängder med kultur ingen hört talas om. Hur många har hört bandet Tre Greker och en Flöjt?
Stringburka:

Finns mängder med kultur ingen hört talas om. Hur många har hört bandet Tre Greker och en Flöjt?


Med "vår kultur" trodde jag man menade typ folkkultur, alltså något typ alla känner till. [crazy] Är det bara saker som är allmänt delar av en viss grupps kultur så förstår jag.
Konsumtionshets:

Är det bara saker som är allmänt delar av en viss grupps kultur så förstår jag.


Vissa av de engelska memesarna har ju spridit sig långt utanför internet, och andra media har plockat upp. "Leave britney alone" är ju ett exempel, "Boom goes the dynamite" ett annat. Snel Hest är känt bland de allra flesta svenska ungdomar, så den är ju också ganska välspridd.

enhimmelskdrog:

din mamma? [blush]


Njae... Den har väl inte internetursprung eller ens en enskild källa?
Stringburka:

Jao, används den fortfarande på FB då? Den används ju av andra användare här.


har sett det användas, men är ingen aktiv användare på fb, direkt. fortfarande, det uppstod inte på um, så det borde diskvalificeras redan där.

har som sann konspiratör suttit och filat på ett sätt att ninja in ett meme i um-massmedvetandet, det märks hur det går när jag och fröken mediakatt känner för att offentliggöra det. tills dess så är väl det enda memet som känns um-specifikt felstavade mongoinlägg om meningslösheter a'la ennnie, som rätt många sysslar med. oftast i form av hela trådar som startas i just det syftet, och nog många brukar hänga på för att det ska kunna kallas för ett meme. har inte sett på några andra forum, iallafall.