Forumet - Svenska np muntligt

Svenska np muntligt

4451 3 12
Hej! Sitter nu och skriver på mitt tal i svenska. Ämnet är olika världar och jag har valt att prata om en arbetslös kvinna i 30-årsåldern som även är alkoholberoende och en annan kvinna i 30-årsåldern som jobbar som en högt uppsatt personalchef. Alltså skillnaden mellan arbetslös och arbetande. Har dock helt fastnat och vet verkligen inte hur jag ska gå vidare och kunna föra en diskussion om detta ämne? Ska jag ta upp för/nackdelar med båda och sedan förklara på vilket sätt det är olika världar? Hjälp!

Åh jag ska också ha muntligt! Redan imorgon tyvärr :/ ja jag tycker det låter jättebra! Berätta hur mycket det kan förändra att få ett jobb och hur stora skillnaderna är! Asså jag ska berätta om sömn, låter det tråkigt? Jag blir helt osäker på ämnet, det är faktiskt ganska intressant enligt mig men om någon i din klass skulle berättat om det hade du tyckt det var tråkigt då? :)


sofiaremison: Ska även jag göra detta provet. Tror ni man kan skriva om hur man såg världen som 10 åring? Att nu har man vänner som börjar röka på, min kille blev rånad, min kompis blev våldtagen. Tror ni att man kan skriva att världen blivit "grövre" ju äldre man blivit?
Absolut! Tycker det låter jätteintressant! Kör på det, det var inte så farligt som jag trodde, så skönt att ha det gjort.. :)

Spana också in: