Forumet - Svenska ungdomar mår allt sämre

Svenska ungdomar mår allt sämre

4331 0 36

- Razorblade -: Det ligger något i det, men jag tror att det är mer bakom det.
Alltså på sätt och vis lata.. Men tror det är mer meningslöst att göra saker som vuxna tycker man är lat om man inte gör nu än när de var unga. Och unga kanske har mer saker o det önskade sig de som är vuxna nu när de var unga.
Det går inte leva på bara materiella saker, och bara leva för pengar, men det verkar de vuxna tro eftersom de kanske behövde mer sånt när de var små. Dfr de skyller på ungdomarna och kränker dem, för de verkar ha allt man kan önska sig, men ändå klaga. o det gör att de mår sämre.

Spana också in:

draksten: Alltså på sätt och vis lata.. Men tror det är mer meningslöst att göra saker som vuxna tycker man är lat om man inte gör nu än när de var unga. Och unga kanske har mer saker o det önskade sig de som är vuxna nu när de var unga. Det går inte leva på bara materiella saker, och bara leva för pengar, men det verkar de vuxna tro eftersom de kanske behövde mer sånt när de var små. Dfr de skyller på ungdomarna och kränker dem, för de verkar ha allt man kan önska sig, men ändå klaga. o det gör att de mår sämre.
Det som alltid har fungerat när det gäller uppfostran är frihet under ansvar. Det känns som att det ges en hel del frihet men krävs allt för lite ansvar, inte konstigt att folk växer upp till personer som aldrig kan ta eget ansvar utan skyller på alla andra.

Sen så tycker jag att föräldrar mest lägger ner tid på barnen när de är små, och sen mer eller mindre skiter i de under resten av uppväxten. Människor behöver vägledning och speciellt då barn och ungdomar, men det tänker ingen på när de bestämmer sig för att skaffa barn.  

Sen har vi den äldre generationer som gnäller på att unga inte vill ta skitjobb och att de borde utbilda sig själva så att de kan ta bättre jobb i stället. Guess fucking what: det är standard med 3 år på högskola hos dagens ungdom. Alla 40-50 talister i synnerhet ska hålla käften då de är roffargenerationer som har fått räkmacka med fet pension. 

Chibibbi: Man kan fråga sig om det ökat eller om bara fler kommit fram i ljuset. Om man kommer fram till att det faktiskt är en höjning, kan man sedan reda ut vad denna höjning beror på. Därefter gör vi något åt det.
Gah, nej! I denna tråd är vi okontrollerat rasande över allt skit. Ingen lugn rationell åsikt tolereras. Icke!

Precis. I grundskolan får man press redan från 6an att prestera bra. Att utan någon bra utbildning kommer du ingen vart. Jag är uppvuxen i en släkt där alla är högt utbildade, jag får t.o.m en fet ångest om jag får C(VG) på ett prov. Jag kommer ihåg när jag skulle få reda på resultatet på ett matteprov, jag var 1 poäng ifrån ett B (VG+) och jag minns tydligt vad hon sa: "Nu får du väl ta och ge dig, med dessa poäng kommer du ingen vart!". Sedan undrar alla varför ungdomar börjar falla ner i depressioner och får ångestattacker? Men det är väl inte så jävla konstigt!! Jävla släkt, lärare och gener.