Forumet - Svenskar allt fetare, misshandel mot sin egen kropp!!?

Svenskar allt fetare, misshandel mot sin egen kropp!!?

4538 1 192
Som sagt var blir Svenskar allt fetare, de minst 13,3% hamnar inom feta personer ( överviktiga ungefär dubbla siffran) vilket enligt mig är skrämmande. Varför förstöra för sig själv med att att göra så mot sin egen kropp som den vinnande spermien givit till en?

Tänker också på att man får det själv svårare i livet genom att bära på sådan övervikt,aldrig kunna jogga som vanliga människor, aldrig kunna gå på bergen och skåda utsikten för man blir andfådd, aldrig åka till bad och ha kul för man skäms över vikten

Jag tänker inte visa massa källor för detta är en självklarhet, inget att förneka oavsett om ni kommer med " jag har minsann kraftig benstomme" för det skiljer hör och häpna 1-2kg mellan en kraftig och en small benstomme. Pratat med flera ungdomar som är grymt stolta över sina chipstuttar för att flickvännen mjölkar dem?!! Blir så äcklad över våran attityd i Sverige vad har hänt egentligen? [mad][surprised][censur][no-no]

Fet helvete.jpg

mullis711:

Varför förstöra för sig själv med att att göra så mot sin egen kropp som den vinnande spermien givit till en?


...

man är den vinnande spermien. åtminstone i princip.

tror dessutom att du är ett troll. ja. annars tycker jag att du ska hålla käften och låta människor se ut som de vill.

Spana också in:

mullis711:

Är du en sån skyller din övervikt på andra? Bara att du reagerar så negativt avslöjar hela dig. Svara på frågan annars kan du lämna tråden!


jag har ett bmi på 20,7 och är således rätt långt från överviktig. jag är bara trött på en aggressiv hälsokultur vilken försöker förneka andra möjligheten att själva bestämma över sin kropp, istället för att uppmuntra uppbyggande aktiviteter. ångest och stress är inte fördelaktigt ifall man vill motverka ohälsosam övervikt, och att skambelägga överviktiga kommer inte leda till något annat än just det.

dessutom är diskussionstrådar allmän egendom från den tidpunkt då trådstartaren (i det här fallet du) har fastslagit ämnet. min uppmaning kvarstår.

oatsreuvaue:

känner mig inte som en spermie [cry]


tur att du inte är någon längre, då.
tlaltecuhtli:

jag är bara trött på en aggressiv hälsokultur vilken försöker förneka andra möjligheten att själva bestämma över sin kropp, istället för att uppmuntra uppbyggande aktiviteter. ångest och stress är inte fördelaktigt ifall man vill motverka ohälsosam övervikt, och att skambelägga överviktiga kommer inte leda till något annat än just det.


Jag har INTE sagt att det är fel med att vara stolt över sin kropp, skulle bli riktigt glad och peppa personer som är överviktiga och vågar ta sig till gymmet. Jag skambelägger dom inte men att komma med bortförklaringar är enligt mig respektlöst mot alla de som tränar, som att gud skulle välja ut vissa individer till att alltid vara smala och tvärtom

ALLA människor kan bli tjocka, smala eller normalviktiga. Allt handlar om att känna sin kropp väl. Vissa påstår att så fort de kollar på bakelser går de upp i vikt, är det ett "giltigt" argument?!
Att vara smal är långt ifrån lika med att vara hälsosam. Jag känner gott om personer som har väldigt ohälsosamma livsstilar, men som ändå är smala. Ingen dömer då dem om de sitter på ett fik och äter en bakelse.

Är så less på att fokus läggs på att man inte ska vara tjock, istället på att man ska vara hälsosam.
Capture:

Är så less på att fokus läggs på att man inte ska vara tjock, istället på att man ska vara hälsosam.


Är man tjock är det inte hälsosamt, hjärtat får arbeta hårdare för varje kilo fett kroppen har. Normalvikt gör att hjärtat får arbeta i "normal takt" övervikt tvärtom för hög takt vilket kan ge Stroke, Diabetes 2 m.m
mullis711:

Jag har INTE sagt att det är fel med att vara stolt över sin kropp, skulle bli riktigt glad och peppa personer som är överviktiga och vågar ta sig till gymmet.


du ser inte motsägelsen i denna mening? du förutsätter att överviktiga ska gå till gymmet, samtidigt som du säger att de visst kan få vara stolta över sina kroppar.

oatsreuvaue:

var ju ba 50 % kan man lika gärna kalla sig för före detta egg


skulle säga att både ägget och spermien var 100 % du även innan befruktningen. men ja, du kan förstås formulera dig på det viset om du känner för't.
tlaltecuhtli:

du ser inte motsägelsen i denna mening? du förutsätter att överviktiga ska gå till gymmet, samtidigt som du säger att de visst kan få vara stolta över sina kroppar.


Man kan väl både vara stolt över sin kropp ( hur armen ser ut eller kroppsbyggnaden) men ändå veta om att man nog allt har för mycket fett och behöver gå till gymmet. Det ena utesluter inte det andra..