Forumet - Svenskar allt mer negativa till mångkulturen

Svenskar allt mer negativa till mångkulturen

243 0 12
Den senaste mångfaldsbarometern är sammanställd och visar på att svenskarna är ännu mer missnöjda än sist med mångkulturen/mångfalden. Våra etablerade politiker gör ju sin vana trogen genom att hylla mångkulturen och berätta om hur "spännande" den är. Men det är förstås lätt att vara positiv till förfall när man själv inte är i centrum av förfallet. Våra högavlönade politiker bor ju som bekant i sina egna små områden, som i princip inhägnas av murar, för att hålla den destruktiva delen av den egna politiken borta.

Den gemene svensken, som tvingas utstå det mångkulturella förfallet, är inte lika positiv till "spänningen" (en spänning som oftast består i beskjutna polisstationer, utökande maffior, gruppvåldtäkter och andra överfall). Den senaste mångfaldsbarometern visar att minst 5,7% av befolkningen är extremt missnöjd med mångkulturen. Dessa ökande procent kan ganska enkelt knytas samman till Sd:s ökande stöd i undersökningarna.

Än så är vi svenskar tydligen inte lika negativt inställda till mångkulturen som folk i andra länder i EU. Men enligt vissa forskare, så beror det troligtvis på att vi i Sverige haft så oerhört hög skatt och välfärdsutbyggnad så pass länge, att de negativa effekter som mångkultur alltid för med sig har bäddats in i bomull. Än så länge har vi sluppit de regelrätta inbördeskrigen som ägt rum i förorterna utanför Paris. För att ta ett exempel. Men med den senaste tiden skjutningar mot polishus, gruppvåldtäkter mm, så är det bara en tidsfråga innan samma sak sker i våra förorter.
Våra politiker bäddar helt ansvarslöst för stora katastrofer inom de närmaste 10 åren. För inte har ju varken vänstern eller högern i Sverige några som helst handlingsplaner för att skapa en märkbart bättre invandringspolitik eller "integration". Det kan bara gå åt ett håll med vår massinvandring och det hållet är brant nedåt i ett bottenlöst stup.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=843563
Comhem:

Men det är förstås lätt att vara positiv till förfall när man själv inte är i centrum av förfallet. Våra högavlönade politiker bor ju som bekant i sina egna små områden, som i princip inhägnas av murar


Det där stämmer ju även på Sverigedemokrater. De bor ju inte direkt i förorterna eller någon annan stans där det bor invandrare. De bor på landsbyggden eller i villaområden utanför större städer (ex. Vellinge utanför Malmö).

Comhem:

Men enligt vissa forskare, så beror det troligtvis på att vi i Sverige haft så oerhört hög skatt och välfärdsutbyggnad så pass länge


Nu har vi ju inte haft en välfärdsutbyggnad på länge, men uppenbarligen så har en relativt stark välfärd visat sig vara bra och då är det ju dumt att montera ner den. Små klassklyftor är bra på nästan samtliga sätt och vis, uppenbarligen även integration, kan inte komma på någon fördel med stora klassklyftor så jag förstår inte varför man envisas med att köra på den linjen.

Här är relevanta tabeller från förra årets integrationsbarometer (den för i år har inte kommit ännu).

Image

Det enda anmärkningsvärda här är hoppet mellan 2002 och 2003 på tabell 5a. 2003 var också det året när högervågen på allvar slog igen och det blev populärt med konservatism och "hårdare tag". Den vågen har nu börjat ebba ut.

En annan undersöking som kom i år, Tyréns "Botrender 08" visar att en av tre svenskar kan tänka sig att bo i ett sk. "Gated Community" vilket är jävligt skrämmande men symptomatiskt för en tid präglad av rädsla. Rädslan har alltid varit det starkaste politiska maktmedlet för eliten, men idag tycks det vara effektivare än någonsin tack vare media etc.

Hur som helst undersökningen visar också att endast var fjärde svensk vill bo i områden som "präglas av kulturell, etnisk och social mångfald". Däremot så vill majoriteten av svenskarna bo i ett område med en blandad befolkning både etniskt och socialt.

Generellt sett så känner sig människor sig tryggast i typiska blandade stadsdelar, vilket inte bara beror på sammansättningen utan också på hur de är byggda. Många förorter (där det också bor många invandrare) har stora ytor mellan husen och gångvägar som går genom öde platser och små skogsområden o.s.v.

Jag är inte emot funktionalismen i sig, det finns massvis med positivt att säga om den också, men man har planerat områdena så dåligt. Det är mest bostäder och det finns många tomma och dålig upplysta område o.s.v. vilket förstås gör att människor känner sig otrygga.

Innerstäderna är på det viset mycket bättre uppbyggda och det är därför som folk känner sig mycket tryggare där, trots att våldsbrotten faktiskt är mycket fler där än vad de är i förorterna.
Man kan också vända på det hela och säga att Sverige gillar mångfald, nästan 95% av alla Svenskar är för mångfald!

Det man däremot kan ställa sig frågande till är hur mångfalden ska finansieras och om invandringen verkligen ska finanseras genom tvång. Med tanke på att nästan alla Svenskar röstar på partier som är för invandring och stöd till flyktingar och dessutom som vi just konstaterade att 95% av svenskarna är för detta så borde det knappast vara omöjligt att lösa det hela på andra sätt än att tvång på skattebetalarna.

Spana också in:

KarlMarx:

De bor ju inte direkt i förorterna eller någon annan stans där det bor invandrare. De bor på landsbyggden eller i villaområden utanför större städer (ex. Vellinge utanför Malmö).


Invandrare finns numera överallt, även på mindre orter. På mindre orter kan också segregeringen vara än mer märkbar, pga att arbetsmarknaden är mycket mindre och svårare att komma in i.

I min egen hemkommun bor det knappt 28.000 människor och den ligger långt upp i norrland. Ändå så har vi flera särskilda bostadsområden där det nästan enbart bor invandrare.

KarlMarx:

En annan undersöking som kom i år, Tyréns "Botrender 08" visar att en av tre svenskar kan tänka sig att bo i ett sk. "Gated Community" vilket är jävligt skrämmande


Fullt logiskt. Unga kvinnor kan ju knappt röra sig utanför sitt hem efter klockan 21 på många håll numera. Hade nog själv velat bo i ett sådant område om jag bodde i en större stad.

Jakob_E:

Man kan också vända på det hela och säga att Sverige gillar mångfald, nästan 95% av alla Svenskar är för mångfald!


Man kan snarare säga att knappt 95% inte är extremt kritiska till mångfalden. Det är betydligt färre än 90% som verkligen gillar den, enligt undersökningen.

Jakob_E:

Med tanke på att nästan alla Svenskar röstar på partier som är för invandring och stöd till flyktingar


Du tror väl inte själv att man är automatiskt för mångfald om man röstar på socialdemokraterna. De som högt uppsatta mångkulturkramare kallar "smygrasister" har då åtminstone jag stött på främst bland sossar och vänsterpartister här uppe.

Jakob_E:

och dessutom som vi just konstaterade att 95% av svenskarna är för detta


Det har vi inte konstaterat.

Själv är jag för ett utökat kommunalt styre i Sverige. Tycker att länen ska fungera mer som staterna i USA, så att makten kan komma närmare de som bor där. Därför tycker jag att varje län ska ha separata immigrationsverk och att folket i varje län eller kommun själva får bestämma hurvida de vill betala för flyktingar och andra invandrare eller ej.
Comhem:

Konsultbolaget Tyréns Tema­plans rapport visar nu att endast 23% skulle vilja bo i ett s.k. mångkulturellt område.


Jag läste också det där. Det talar sitt klara språk.

Och angående undersökningen som tråden handlar om är den grymt missriktad i frågeställning för att gynna PK-Sverige. Alternativet "Extremt negativ" talar inte för alla som är missnöjda till mångkultur. Många tycker nog att det har gått för långt med mångkulturen men ändå inte skulle vilja sträcka sig så långt som "extremt negativ".
Comhem:

Därför tycker jag att varje län ska ha separata immigrationsverk och att folket i varje län eller kommun själva får bestämma hurvida de vill betala för flyktingar och andra invandrare eller ej.


Tycker jag låter som en bra ide, ökat inflytande för närpolitiken är alltid bra.