Forumet - Svenskt fascinerar

Svenskt fascinerar

289 0 44
Är det bara jag som bli sjukt fascinerad och riktigt sugen på att testa på de svenska stridspilot-testerna när man ser denna filmen?

Det är nog kameravinklarna och musiken som går igång efter 18 sekunder som gör det, men fyfan vad fascinerad och stolt man blir när man ser denna filmen [bigsmile]

Spana också in:

Hezkirin:

Stolt vete fan, deras enda syfte är ju i princip att mörda människor. Men nog är det fascinerande alltid.


Inte JAS 39 Gripen i Sverige [smile]

Geigermätare:

Det är sånt här som gör en mer förbannad på den snedprioriterade budgeten.


Ja, det får ju en iallafall att tänka på det! Nu spottas mer än hälften av Försvarsmaktens budget in i den privata sektorn och bilindustrin [shake]
Kacki:

Men vi är ju inte hotade nu du vet.. precis lika lite hotade som vi var innan Hitler stod och knackade på dörren


Israel hade t.ex. grustas ned vid det här laget om de inte left efter den principen. De behöver militärmakten och kärnvapnen för att hävda sin självständighet och bevara freden i området. Men nä, vi är tydligen immuna mot kulor här uppe. :(
Hezkirin:

Det är ett stridsflygplan?


Ptja, menar du att man inte kan vara imponerad/facsinerad/stolt över det amerikanska antimissil-försvaret bara för att det är ett vapensystem?

De svenska JAS 39 Gripen används bara för att försvara och förhindra kränkningar av det svenska luftrummet. I dagsläget iallafall.
Kacki:

tja, menar du att man inte kan vara imponerad/facsinerad/stolt över det amerikanska antimissil-försvaret bara för att det är ett vapensystem?

De svenska JAS 39 Gripen används bara för att försvara och förhindra kränkningar av det svenska luftrummet. I dagsläget iallafall.


Stolt är jag inte. Attack, försvar och nationalstater över huvud taget är bara trams.
Kacki:

Det som spelar roll är att det behövs. Men vill du fortsätta så privva mig, denna tråden är inte politisk.


Förvisso, men inte innebär det att jag blir stolt över att det är svenska staten som ligger bakom dem. Men visst, tillbaka till ämnet.
Satt i ett gripenplan för några år sedan på någon mässa, det var lite spännande. [smile]
Geigermätare:

Vilken pårökt mupp har hävdat det? Vet du hur liten del av budgeten som går till försvaret och vi har ändå stora sociala problem? Idiot.


Hmm. Tror det var någon broschyr jag fick i skolan av något parti, minns inte vilket. Och vilken anledning har du att kalla mig idiot bara för att jag har hört det? Det stämmer kanske, kanske inte. Jag fattar nu att du inte tror det men du behöver ju inte hoppa på mig bara för det.
Och vad menade du med den snedprioriterade budgeten isf??