Forumet - Svenskt ID-kort i London?

Svenskt ID-kort i London?

818 0 8
Jag ska snart till london och har förutom passet mitt svenska id-kort. Det är inget körkort utan det kort jag har ordnat och fått av min bank. På baksidan står det ''This is a certified swedish identity card''. Kan man använda sitt svenska id-kort som legitimation på uteställen och klubbar i London eller kommer jag bli tvungen att ta med mitt pass varje gång jag ska ut?

Är dessa svenska id-korten såkallade nationella id-kort eller funkar de bara i Sverige?

Spana också in:

hannachri:

Är dessa svenska id-korten såkallade nationella id-kort eller funkar de bara i Sverige?


Jag har ett nationellt ID och inne på Tesco och Woolworths ville de att jag skulle visa pass som legitimation. De hade lappar vid kassorna osv där det stod att man var tvungen att ha ett ID-kort från Storbritannien, Europeiskt körkort eller pass. Inget annat var accepterat i alla fall där inne. Sen är det nog lite annorlunda på pubar osv, men jag vet inte.
hannachri:

Kan man använda sitt svenska id-kort som legitimation på uteställen och klubbar i London eller kommer jag bli tvungen att ta med mitt pass varje gång jag ska ut?


Beror helt på stället. Jag har varit med om allt ifrån krav på pass till att klara mig med busskort där jag skrivt mitt namn med tuschpenna. Så någonstans kommer du säkert in med endast leg men vill du vara säker på att komma in överallt är det nog säkrast att ta med passet ut.