Forumet - Sverige erkänner Palestina.

Sverige erkänner Palestina.

9209 0 51

Spana också in:MarcusKing: Fan bra att de erkänner Palestina. Israel är fan ett skämt som styrs av USA för att visa att inte kan jävlas med dem.
usa är med israel pga tempelhuset som de vill bygga. israel styrs av sionister och usa styrs av kristna högern.

mynona: Hamas spelar ingen roll, man erkänner en stat inte en regering. Ska man någon gång få slut på konflikten måste det först finnas två stater och ska man kunna ställa krav på Palestina måste det finnas någon att ställa kraven till. 
PLO

zalander95: Sverige blir första europeiska land att erkänna Palestina.
Det är bra. Fast nej. Det är väl snarare att Sverige blir det första EU-land att erkänna Palestina. Några europeiska länder har erkänt Palestina som stat innan dom gick med i unionen.


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/israel-fredsprocessen-skadas_3983613.svd


"Sverige är det första EU-land som i modern tid vill erkänna Palestina, men flera medlemsländer gjorde det innan de gick med i unionen. Bulgarien, Cypern, Malta, Polen, Rumänien, Tjeckien och Ungern kom med sina erkännanden sedan den palestinska paraplyorganisationen PLO i november 1988 utropade självständighet. Inom några månader hade över 90 länder - i Östeuropa, Afrika, Asien och Mellanöstern - gjort likadant."


Hjärta
Äntligen! Och snabbt gick det också från ord till handling.


vikingen: Eftersom inget annat EU-land har gjort det så är det ju jävligt märkligt att just Sverige skulle utmärka sig. Tumme ned
Finns det över huvud taget någon poäng med detta inlägg?

Paradoxus: kommer inte göra någon skillnad.
På ett symboliskt plan gör det det, men det kommer ju inte få några konkreta positiva effekter för den palestinska befolkningen. Om andra länder hakar på tåget så skulle det dock göra skillnad och kanske till och med tvinga fram en lösning på konflikten, eller tvinga både Israel och Hamas att skärpa sig...