Forumet - Sverige importerar Saddamstödjande kurdmördare

Sverige importerar Saddamstödjande kurdmördare

111 0 4
​Tidnng 1
​Tidning 2
Sveriges Radio
​Tidning 3


Tidningar:

Mannen har uppgett att han var generalmajor i krigsförbrytarens Baathparti.
Med sin bakgrund som kemiingenjör arbetade han med att ta fram kemiska och biologiska vapen. Han är dessutom medförfattare till en politisk bok tillägnad Saddam Hussein, där dennes "kloka" ledarskap beröms.
Nu konstaterar Migrationsdomstolen att mannen ska betraktas som en flykting eftersom det finns en hotbild mot honom på grund av hans bakgrund.

Migrationsverket hade tidigare avvisat kemiingenjören med motiveringen att det inte var sannolikt att de uppgifter han utfört inom det militära skulle leda till några hämndaktioner.
Men Migrationsdomstolen håller inte med. Den konstaterar att det inte kan uteslutas att mannen är starkt förknippad med en regim som väckt avsky hos många människor i Irak.


Tidningar:

Saddams medarbetare får uppehållstillstånd

En kemiingenjör som hade en framträdande roll under Saddam Husseins regim i Irak har beviljats permanent uppehållstillstånd i Sverige.

Mannen har arbetat med att ta fram både kärnvapen, kemiska och biologiska vapen. Han har även varit generalmajor i Baathpartiet, och medförfattare till en bok som framhåller Saddam Husseins "kloka ledarskap".

Enligt Migrationsdomstolens bedömning finns det en hotbild mot mannen på grund av hans politiska ställningstaganden, och därmed ska han betraktas som en flykting. Både mannen och hans familj får uppehållstillstånd i Sverige.

I slutet på augusti i år avslog Migrationsverket kemiingenjörens ansökan om uppehållstillstånd, och beslutade att han skulle utvisas. Han överklagade då till Migrationsdomstolen som alltså nu fastslagit att mannen ska få stanna i Sverige.


Tidningar:

Mannen har uppgett att han var generalmajor i Baathpartiet, som regerade under Saddam Husseins tid, och att han arbetade med att ta fram kemiska och biologiska vapen samt kärnvapen. Han har även varit medförfattare till en politisk bok tillägnad Saddam Hussein, vars två medförfattare mördats på grund av att de tillhört samma parti.


Vad ska man säga egentligen? Skulle vi givit Hitler uppehållstillstånd i Sverige på den tiden ifall vi haft nuvarande immigrationspolitik? Han riskerade ju också dödsstraff.....

Spana också in: