Forumet - Sverige jämställt?! Du skoja!

Sverige jämställt?! Du skoja!

4177 1 49

SlutaKastaPälorÅtSvin:
Haha jo verkar ju vara viktigare än jag trodde.. Det är nog sant men det är tragiskt. Troligtvis beror det på alla fördomar vi har..

Jo det är väll uppenbart, annars skulle de aldrig fått en anställning.. 
jag har i alla fall aldrig stött på någon sjukvårdare man inte sett ansiktet på, men jag vet inte hur det är för dig.
Absolut, men med mer arbetande, alltså mer skattebetalande skulle vi bygga upp ett starkare ekonomiskt samhälle. Om många arbetsgivare då inte vågar anställa en person med jätte bra kunskaper inom det yrke personen sökt. Men pga att personen bär huvudbonad eller bär andra synliga ting som inte inte anses lämplig för yrket förlorar hela samhället på det, det vill säga dels konsumenten, företaget, banken och även du själv i slutändan. 

Visst ska personal bära arbetskläder, men tycker inte att det är rättvist att man ska bli av med sitt jobb för att man har en synlig tatuering..
Det är lätt att skylla allting på fördomar, men klädsel blir en del av vår personlighet just därför att vi vill det. Det är många som mer eller mindre vill förmedla ett budskap med sin klädstil. 

Det är knappast brist på arbetare i Sverige, snarare brist på jobb. Det leder, grovt förenklat, till att om en person väljs bort av X anledning så får en annan person jobbet i stället, och andelen arbetande är densamma. Det blir då ingen effekt för samhället men arbetsgivaren får en bättre anställd. 

Om tatueringen är ett problem för yrkesutförandet och det finns mer lämpade personer så ser jag inget problem. Om det enbart var så att arbetsgivaren inte gillade tatueringen kan jag hålla med dig, men då är det mer eller mindre irrelevant för diskussionen. 


SlutaKastaPälorÅtSvin:
Självklart måste man finna ett fungerande sett för alla. Det tycker jag däremot inte är rätt, vissa kanske väljer det alternativet men man är olika djupt troende. Som sagt är det också ett alternativ som vissa väljer men det är inte att visa respekt. Precis som det är lika orespektfullt att vårda en patient som inte är bekväm med att personalen har för mycket tatueringar och piercingar till exempel.

Att anpassa sig efter ett samhälle med miljontals olika förväntningar är inte möjligt. Att vara kunnig inom ett yrke har inget med etnicitet, vad personen väljer att göra med sin kropp  eller tro att göra, utan om kunskap och engagemang! 
Folk blir obekväma i situationer de inte är van vid, därför undviker de dem. Alla har olika förutsättningar, men jag anser också att personen behöver offra en del för att visa sin vilja.
Om man är så djupt troende att man inte kan anpassa sig efter några enkla regler om man flyttar hundratals mil, så borde man kanske inte flytta hit. För att det ska fungera krävs ömsesidig respekt, dvs både att vi respekterar deras skillnader och att de respekterar våra normer och regler i samhället. 

När jag pratar om att anpassa mig till samhället så snackar jag inte om att anpassa sig till alla olika åsikter, utan snarare enkla regler. Som till exempel svensk lag och att anpassa sin klädstil till vad som är lämpligt för yrket. 

Om man jobbar med andra människor så krävs det mycket mer än att bara vara utbildad för jobbet för att vara lämplig. Det krävs även social kompetens, rätt personkemi och att man till viss del kan anpassa sig. Inom till exempel sjukvården är detta extra viktigt. 

Spana också in:


SlutaKastaPälorÅtSvin:
Det tyckte jag inte att jag sa heller. En människa kan inte annat än försöka. Nej så behöver det absolut inte vara, precis. Men alla har inte något val dessvärre..
På vilket sätt kan man inte välja vilken klädstil man har, speciellt när man bor i ett så sekulärt land som Sverige?

Om dessa individer själva inte vill/har möjlighet att anpassa sig alls, varför ska då resten av befolkningen anpassa sig till dem?
Det är ju onekligen symptomatiskt att frågan lyfts nu när det är muslimer som drabbas men inte alla de andra grupper och individer sedan policyns begynnelse. För när det kommer till islam är det mesta värt att offra, även våra äldre verkar det som.

Policyn får man anta togs i bruk som en följd av sofistikerad och empatisk syn som florerat inom modern svensk äldreomsorg och allmän sjukvårdskunskap, psykologi med underkategorier. Patienter kommer i första ledet och för ett så värdigt slut på livet måste man ha översyn med småkrav i den mån det går att tillmötesgå. Att inte vilja bli vårdad, att få en person man känner sig otrygg med inpå livet - oavsett vad anledningen är egentligen, bör man ha förståelse för och arbeta med i den mån det går. Men att försöka sätta sig över äldre på det sättet ts gör är väldigt respektlöst. Man måste förstå att den här synen är en produkt av de normer och värderingar man ackumulerat under sitt varaktiga liv och att dem inte går att avlägsnas på en handvändning. Att hålla sig fast vid gamla vanor är en naturlig del av åldrandet och blir än viktigare vid livets slutskede för att bibehålla ett inre lugn och trygghet. Har man blivit såpass gammal att man kan åka in på ett hem så har man också överstigit gränsen för vad vi kan förvänta oss att man tar in ofrivillig information. Det är bara att rulla med dem som dem är helt enkelt.

Så varför är nu slöjan ett så svårt krav att tillmötesgå menar du ts? Vi talar ju inte om hudfärg här utan bara en simpel slöja, ett plagg som går att ta av. Jag tycker inte det borde vara ett lika stort mentalt steg för en muslim att kunna ta av sig sin slöja som det är för en äldre person att omhändertas med en otrygg person, vad tycker du?

SlutaKastaPälorÅtSvin:

Självklart! det ser jag också som ett krav. Jag tror därför att invandring skulle kunna bli en mer positiv sak för Sverige om man skulle börja begränsa invandringen för att kunna få allt att fungera innan man tar hit fler. Samhället bör därför enligt mig bidra med svenskaundervisning och även en del historieundervisning som som skulle kunna vara bra att ta del av. På så sätt skulle samhället vinna otroligt mycket mer på invandring, då vi är ett väldigt glesbefolkat land.
Åh, äntligen någon som tycker som jag!
De gamla är inte vana med att det är abdulla jaham ska ta hand om en när man har arbetat hela sitt liv och sedan få vård av en "outbildad " som dom kallar dem, såklart, tycker folk borde få som dom vill men vårdare är en seriös sak, man måste kunna lita på dom till 100%, och det är det som dom inte gör.
Sen de som klagar på att dom har slöja är bara gamla nazi gubbar som är sura på allt  som kommer i deras väg.

FRAM MED BRÖDKAVELN