Forumet - Sverige propagerar mot Ryssland (igen)

Sverige propagerar mot Ryssland (igen)

7495 0 55

Läste nyss detta på GP.

www.gp.se/nyheter/sverige/1.2264343-regnbagsprotest-far-stort-genomslag

Videon länkades i artikeln: www.youtube.com/watch?v=0KWhaqr1v8s&feature=youtu.be

Vad tycker ni om detta? Personligen tycker jag att det på ett sätt visar brist på respekt gentemot ryssland. För det första ska OS inte ha något att göra med politiska budskap men nu gör vi svenskar tvärtemot. Sedan så har ryssland även en annan kultur. Många är religiösa i ryssland och står för traditionella värderingar, och det bör man respektera. Tycker att det är ännu mer olämpligt att de har med barn i filmen eftersom att barn varken kan ta en politisk eller religiös ståndpunkt. Barn är och ska alltid ses som neutrala eftersom dom inte kan ta ståndpunkt om politiska eller religiösa frågor.

Frågan är dom det här ''utfallet'' kommer att gynna någon överhuvudtaget, och vem isåfall? Det kommer knappast att gynna homolobyn.

Spana också in:

I Sverige har det fostrats en ansvarstagande kultur HBT-sympatisörer emellan som effektivt använder framvinningar i form av sociala medier för att förmedla sina budskap och arrangera manifestationer för sin sak och dessutom kontakterna inom annan media för vidare spridning. Nobodys som den här personen dyker upp titt som tätt med sina fem minuter i rampljuset, och påtagligt ofta bär de just homovänliga åsikter. Eliten är nog stolta över vilka fotsoldater till propagandister de skapat.

Givetvis är rysk inrikespolitik Rysslands ensak. Andra nationer ska ge fan i hur andra folk ska styra sina länder, såvida det inte är sjukt uppenbart hur människor förföljs och inget man ska komma släpande med genom rasistiska generaliseringar.


Vit priviligerad cisman: såvida det inte är sjukt uppenbart hur människor förföljs
Jag vill i bästa välmening säga att du verkligen behöver läsa på om hur HBT-personer har det i Ryssland just nu. Det är sjukt uppenbart hur människor förföljs. Det är vanvettigt att, år 2014, inte acceptera att kärlek mellan samtyckande individer är okej bara för att personerna råkar vara av samma kön. Jag tycker att jag som person ska respekteras precis lika mycket oavsett om min partner är en man eller kvinna. Nu har du fötts som hetero, men det skadar inte att försöka sätta dig in i någon annans skor.

Att förbjuda "homopropaganda riktad mot barn" är väl inte en jätte stor sak egentligen. Det vi däremot bör ta ställning till är att Ryssland inte står upp för demokratin och för yttrandefriheten. Putin är inte vald demokratisk utan liknar mer och mer en diktator som styr sitt Ryssland med ett järngrepp. Åsiktsmotståndare till honom förföljs och spärras in. Fobi mot homosexuella som Putin är med och driver på. Ryssland borde aldrig fått OS och det är åt helvete att IOK inte tar ställning mot odemokratiska länder. Dock ska man också komma ihåg att IOK är en genomgående mutad organisation som ju tidigare OS till Kina. Argumentet att "sport och politik inte bör blandas ihop" är det dummaste jag vet då det inte handlar om politik, alltså om höger, vänster, liberal, socialism osv, utan om demokrati och mänskliga rättigheter. Frågor som går utanför benämningen "politik" och som aldrig kan tjafsas bort.


NiklasW: Att förbjuda "homopropaganda riktad mot barn" är väl inte en jätte stor sak egentligen.
Det är det ju visst, om man inte i samma veva också förbjuder heteropropaganda. Barn i hela världen matas dagligen med en stor sked heteronormativitet, vilket fasen i mig inte är roligt för barn som tidigt upptäcker sin "avvikande" läggning (det kommer kännas avvikande om samhället inte kan stötta en) och därmed upplever utanförskap. 

Jag bara... jesus. Man VÄLJER inte att vara homosexuell. En blir inte homosexuell bara för att samhället visar sitt öppna stöd för HBT-grupper. En blir inte homosexuell för att en lekt med dockor, eller haft rosa kläder. Homosexualitet går inte att uppmuntra för det är inte ett val. Sexualitet är väldigt flytande, för vissa mer än för andra. 

Jag ska lära mina kids att det är precis lika okej att ha två mammor eller två pappor som det är att ha en ensamstående förälder eller heteroföräldrar. Blir min unge gay av det får jag väl hoppas att jag är minst lika cool som min mamma, som sa "vad roligt att åtminstone ett av mina barn är öppensinnat!" när jag kom ut. 

time:
Det är det ju visst, om man inte i samma veva också förbjuder heteropropaganda. Barn i hela världen matas dagligen med en stor sked heteronormativitet, vilket fasen i mig inte är roligt för barn som tidigt upptäcker sin "avvikande" läggning (det kommer kännas avvikande om samhället inte kan stötta en) och därmed upplever utanförskap. 
Det jag menar är att Ryssland vill motverka homosexualitet genom att förbjuda "homopropaganda" är en petitess jämfört med andra saker som sker i Ryssland.

time: Jag bara... jesus. Man VÄLJER inte att vara homosexuell. En blir inte homosexuell bara för att samhället visar sitt öppna stöd för HBT-grupper. En blir inte homosexuell för att en lekt med dockor, eller haft rosa kläder. Homosexualitet går inte att uppmuntra för det är inte ett val. Sexualitet är väldigt flytande, för vissa mer än för andra. 
Nu tror jag däremot att homosexualitet både kan uppstå utifrån ens gener men också utifrån ens miljö, oftast är det nog troligtvis en blandning. 

Nu är det så att Vladimir Putin plockar politiska poäng och det ger en legitimitet till den ryska regimen när Olympiska kommitén väljer att låta OS arrangeras i Ryssland av Ryssland det är politik redan där Patrick. Med undantaget av några religiösa fundamentalister i Alabama och kanske Teheran så är det nog bara du som kan bli irriterad över en sådan här politisk protest.

Förtryck är inte okej. Vi ska inte trippa på tå och låta folk bli behandlade hur som helst. Länder med gatuhundar dödar ju t ex mängder av dem pga vill att det ska vara fint inför sådana här evenemang, och det är verkligenverkligen inte okej. Vi kan inte bara stå och se på barbai och rent dårskap.


NiklasW: Nu tror jag däremot att homosexualitet både kan uppstå utifrån ens gener men också utifrån ens miljö, oftast är det nog troligtvis en blandning.
Happ. Jag är bi och jag har inte den blekaste aning om var det kom ifrån. Allt jag vet är att jag inte valde det. Jag upptäckte det i samband med att jag blev intresserad av sex överhuvudtaget.

time: Jag vill i bästa välmening säga att du verkligen behöver läsa på om hur HBT-personer har det i Ryssland just nu. Det är sjukt uppenbart hur människor förföljs. Det är vanvettigt att, år 2014, inte acceptera att kärlek mellan samtyckande individer är okej bara för att personerna råkar vara av samma kön.
Det beviset vill jag se först, och det i flera källor oberoende av varandra. Det är inget jag begär av dig här men det är vad jag vill se för att överväga att ändra min ståndpunkt.