Forumet - Sverige, sprit & 2009

Sverige, sprit & 2009

212 0 7
Vad är det för svaga människor, som kan lägga hundratals - ja till och med tusentals - kronor på alkohol till nyår, bara för att få se lite färg i himlen? Har de kontrollbehov? Är de medvetna om att det finns billigare, miljövänligare och mot andra medmänniskor vänligare metoder att få 'fyrverkeri' framför ögonen (inget nämnt)?

Nedskräpningen som följer uppkastade spyor är kanske inte det största problemet, fast det än är ett problem. Det är som att slänga det direkt på marken och ingen plockar upp det i första hand.

Katter, hundar, känsliga och ängsliga personer. Alla blir de skrämda och får en härlig rusch av dödsångest. Bra sätt att inviga ett nytt år på, va?
När spriten är slut, går herr svensson in i stugan med cigarr och champagne i handen. "Jaha, det var det." Den trångsynta majoritet som nonchalerar bort hela livet, förenklar skönheten och komplexiteten i livet... denna majoritet, är vad nästintill hela Sverige är uppbyggd av.
Sverige är inte romantiskt.

Varför skjuta shots i baren mot allas välmående, när du själv kan fantisera om att vara en kaskad av färg i himlen?

Spana också in:

Jag tycker folk som dricker sig berusade är patetiska överlag. Gör man det ofta är det uppenbart att man har problem.

Alkohol bör motarbetas som alla andra droger. Kul iaf att det bland oss unga just nu blivit en grupp mot grupp-mentalitet som breder ut sig, har läst flera artiklar i ämnet. Antingen dricker man mycket eller så dricker man inte alls verkar vara den nya trenden. Hoppas motsättningarna mellan dessa grupper ökar och att den nyktra sidan blir fler så slipper vi en hel del kostnader i det här landet och får en stor minskning av brott och olyckor.