Forumet - Sverigedemokrater behandlas som judar på 30-talet

Sverigedemokrater behandlas som judar på 30-talet

11406 0 102
På 30-talet i Tyskland behandlades judar som skit och blev uteslutna ur fack och fick sparken ifrån sina jobb ifall dom öppet visade att dom var judar. Allt på grund av att man inte gillade att dom hade ett stort inflytande och vara rädda över att deras inflytande skulle bli ännu större. Vi vet alla hur den historian slutade.

I Sverige år 2014 blir sverigedemokrater uteslutna ur fack och blir av med sina anställningar och blir hotade och misshandlade för att dom kämpar för något dom tror på. Dom får inte ens hålla ett kort tal på ett torg som alla övriga människor får i det här landet.

Är det inte galenskap att attackera människor på grund av deras tro eller ursprung?
Jag försöker hålla en, till skillnad mot de flesta andra, nyanserad bild av SD, och ja det stämmer att jag verkligen inte skulle vilja titulera mig själv som sverigedemokrat i vårt samhälle, om jag nu var en (se, måste alltid förtydliga).

Folk, media osv glömmer bort att SD faktiskt inte kom till makten genom lottning, utan genom demokrati, och de behandlas på ett totalt odemokratiskt sätt, iaf av de som utger sig vara "opartiska".

Spana också in:

lol nej. Muslimer behandlas däremot som judar på 30-talet. Sverigedemokraterna är snarare som nazisterna. Nazisterna blev också motarbetade av sina politiska fiender. De uteslöts också ur de socialistiska och kommunistiska fackföreningarna och bildade egna. Om det är synd om Sverigedemokraterna idag så var det även synd om nazisterna innan de kom till makten i Tyskland. Löjligt. Ni är inga offer, ni är förrövare. Det var såna som ni som byggde gaskamrarna på 40-talet. Sover

Tickstart: Folk, media osv glömmer bort att SD faktiskt inte kom till makten genom lottning, utan genom demokrati
Hitler med.
Det är som att folk är så butthurt att de inte märker vad de håller på med.. Hade du, rödingjävel, tyckt det var ok att bli utfryst eller avskedad från ditt jobb för att du är vänster eller något annat? Vad är skillnaden mellan att tillhöra Moderaterna eller Sverigedemokraterna? (förutom att Moderaterna bevisligen är tusen gånger mer ondsinta, dock stora nog att komma undan med det)

Samhället måste ha skydd för folks politiska integritet, jag är ledsen för att alla inte har samma åsikter som just du. Om folk mobbar sverigedemokrater för att de är korkade, fine, korkade människor förtjänar det, men att systematiskt lägga locket på och "beskylla" varandra för att vara SD:are så fort man ifrågasätter flyktingpolitiken Sverige bedriver är bara jättebarnsligt.

Märk väl att jag varken är Sverigedemokrat eller är särskilt insatt i flyktingpolitik öht, min åsikt i frågan är därför osagd, har viktigare saker för mig än smutskastning och ryktesspridning.
Väldigt.. konstig liknelse.

Men jag håller med dig här:
Sheriffen: Är det inte galenskap att attackera människor på grund av deras tro eller ursprung?
Det är ju helt fel att möta någon oliktänkande med aggressivitet. Gör ingen som helst nytta (förutom att man kanske får stöd från andra som tycker samma sak, wopido!). Alltid bättre att prata med varandra. Situationen i Sverige kommer aldrig förändras förrän de andra partierna börjar prata med Sverigedemokraterna tror jag. Ignorering är inte bättre än diskussion...

Edit: eller ja, att alla pratar med alla. Inte bara politikerna.

Tickstart: Absolut. Förlåt var det ett motargument mot demokrati? Rodnar Säger inte att demokrati är det bästa systemet, uppenbarligen ej då vi har krafter som högern i samhället men.. Hade jag varit diktator hade det minsann blivit ordning på saker och ting.
Tycker det är ett väldigt dåligt argument att någon är demokratiskt vald. Det ger inte deras politik legitimitet. Den är lika sjuk och rasistiskt oavsett hur många som är för den.

Tickstart: Det är som att folk är så butthurt att de inte märker vad de håller på med.. Hade du, rödingjävel, tyckt det var ok att bli utfryst eller avskedad från ditt jobb för att du är vänster eller något annat?
Jag tycker inte man ska kunna sparka någon bara för att denne är sverigedemokrat så nej det tycker jag är fel. Att bli utfryst för det tycker jag däremot är helt okej. Kompisar är ingen rättighet. Har man vidriga åsikter får man tåla att folk inte tycker om en. Det är något man kan förändra själv.

Tickstart: Vad är skillnaden mellan att tillhöra Moderaterna eller Sverigedemokraterna? (förutom att Moderaterna bevisligen är tusen gånger mer ondsinta, dock stora nog att komma undan med det)
Ja t.ex. att SD driver en mycket mer aggressivt rasistisk politik än vad M gör. Jag tycker det är illa att vara moderat med så vet inte riktigt vad jag ska svara mer än så.

Tickstart: men att systematiskt lägga locket på och "beskylla" varandra för att vara SD:are så fort man ifrågasätter flyktingpolitiken Sverige bedriver är bara jättebarnsligt.
Vem gör detta? Det är ju bara en konspirationsteorimyt som SD sprider. Inget parti får så mycket uppmärksamhet för sin politik som dem. De är överallt och pratar politik hela tiden. Klart man får ifrågasätta flyktingpolitiken om man vill men gör man det ur en rasistisk synvinkel får man också tåla att kallas rasist. Det är liksom ingen rättighet att få yttra sina åsikter överallt hela tiden utan att kritiseras för dem.

Sheriffen: Såna som "ni" ? Jag är ingen nationalsocialist och jag förespråkar inte våld eller mord överhuvudtaget.
Jo du förespråkar många människors död och lidande genom den politik du förespråkar. Människor som flyr kommer fortfarande behöva fly, du gör det svårare för dem att lyckas. Du gör att fler tvingas leva som papperslösa i Sverige och att de kommer leva under ännu sämre förhållanden än idag. Jag tycker vi borde släppa alla er sverigedemokrater mitt i Syrien och sen stänga gränsen för er när ni vill hem igen, så får ni se hur jävla sjuk er politik är.

Rödingajäveln: . Muslimer behandlas däremot som judar på 30-talet.
Men vi redde ju ut detta i den andra tråden. Minns du inte det?

NiklasW: Jag har inte hävdat att alla muslimer antidemokratiska eller att ens en majoritet är det. Jag har spekulerat i att det är många men varit tydlig med att det just bara är spekulationer. Detta att jämföra med nazismens propaganda där man ständigt försökte hjärntvätta folk att tro att judar styrde världen, att de var onda, snåla och stod bakom allt hemskt i världen. Jag förespråkar ingen diskriminering av muslimer, jag känner själv muslimer, övertygad om att en majoritet av alla muslimer är laglydiga svenska medborgare och har ingen anledning att vilja behandla de annorlunda än några andra medborgare. Detta att jämföra med nazismens judeutrotning.

Du märker ju själv att parallellen inte håller och den nästan blir smått osmaklig när man jämför med nazismens vidriga politiken. Du behöver som sagt inte hålla med, men att jämföra en faktamässigt grundad kritik med nazismens förföljelse av judar. Det är bara inte okej.

Ni rödingar måste börja förstå att man kan kritisera exempelvis islam och många av de åsiktsriktningar som finns inom islam utan att för den delen jämföras med de grövsta extremisterna. När ni ständigt håller på och drar sådana idiotiska paralleller dumförklarar ni bara era egna argument och era egna åsikter.
.

Rödingajäveln: Tycker det är ett väldigt dåligt argument att någon är demokratiskt vald. Det ger inte deras politik legitimitet. Den är lika sjuk och rasistiskt oavsett hur många som är för den.
menade inte att det legitimerar deras politik, menar bara att man inte kan försumma den. Jag kan seriöst inte minnas en saklig debatt mellan SD och någon annan? Kan du? Allt bygger på SD's "åh det är så synd om oss :((" och det funkar för ingen vill debattera/saknar bra argument för sin ståndpunkt. Då mobbas och ignoreras de istället, detta är ett faktum. Man kan inte göra så när typ 10% av befolkningen röstat SD, det har motsatt effekt, och är det verkligen vad vi vill uppnå?
Rödingajäveln: Att bli utfryst för det tycker jag däremot är helt okej. Kompisar är ingen rättighet. Har man vidriga åsikter får man tåla att folk inte tycker om en. Det är något man kan förändra själv.
seconded
Rödingajäveln: Ja t.ex. att SD driver en mycket mer aggressivt rasistisk politik än vad M gör. Jag tycker det är illa att vara moderat med så vet inte riktigt vad jag ska svara mer än så.
Detta hör väl inte hit men, jag tycker inte att SD's lilla inflytande på annat än löpsedlarna kan jämföras med Moderaternas brist på respekt för mänskliga rättigheter och sataniska ondska? Typ som att en arg loser framför teven med kassa åsikter är ondare än ett etablerat kapitalistparti som underminerar folks möjligheter till ett drägligt liv som låtsas stå upp för någon slags vettig människosyn. Men detta var bara en parentes.
Rödingajäveln: Det är ju bara en konspirationsteorimyt som SD sprider. Inget parti får så mycket uppmärksamhet för sin politik som dem. De är överallt och pratar politik hela tiden. Klart man får ifrågasätta flyktingpolitiken om man vill men gör man det ur en rasistisk synvinkel får man också tåla att kallas rasist. Det är liksom ingen rättighet att få yttra sina åsikter överallt hela tiden utan att kritiseras för dem.
Antingen får de uppmärksamhet för något efterblivet de gjort, eller så är de i teve och säger "ansvarslös flyktingpolitik". Det är då vad jag sett iaf. Aldrig har jag hört dem bli ägda av någon som pratar i termer utanför "rasist-Åke" etc. Det är ett faktum, det är de andra partierna som gör deras offerkoftametoder framgångsrika.

Rödingajäveln: Att bli utfryst för det tycker jag däremot är helt okej. Kompisar är ingen rättighet. Har man vidriga åsikter får man tåla att folk inte tycker om en. Det är något man kan förändra själv.
Ursh vilken vidrig demokratisyn och brist på tolerans. Själv umgås jag med alla sorters människor. Vänstermänniskor till högermänniskor, muslimer till ateister. Gäller att skilja på åsikt och person, vara tolerant, öppen. Måste vara jobbigt att vara så inskränkt. Synd om dig.

Rödingajäveln: Jo du förespråkar många människors död och lidande genom den politik du förespråkar. Människor som flyr kommer fortfarande behöva fly, du gör det svårare för dem att lyckas. Du gör att fler tvingas leva som papperslösa i Sverige och att de kommer leva under ännu sämre förhållanden än idag
Jag skulle kunna sträcka mig till att ge ut temporära uppehållstillstånd och att få bo här tills kriget är över. Men sen ska dom hem igen, vad skulle vara problemet med det? Vi ger dom då skydd vid behov.