Forumet - Sverigedemokraterna har svikit de fattiga

Sverigedemokraterna har svikit de fattiga

1274 0 17
I Sverige lever 200 000 pensionärer under fattigdomsgränsen. En välfärdsfråga som det har blivit alltmer tyst omkring. Sverigedemokraterna som strödde ut yviga val löften om bättre pensioner och äldrevård har blivit en vagn efter Alliansens lok. Alla pensionärer som under falska förhoppningar om en bättre tillvaro på ålderns höst röstat på SD kan nu berättigat känna sig svikna och lurade.

I regeringens höstbudget fanns ett förslag om sänkt skatt för de allra fattigaste pensionärerna. SD fällde förslaget genom att rösta på Alliansens budget, trots att de lovade stora förbättringar för dessa grupper. Valfläsk och tomma ord från ett populistiskt högerparti som kallar sig Sverigevänner.

Men svenska pensionärer kan tydligen diskrimineras även om dessa har byggt upp vårt land, Premiepensionssystemet bör enligt PRO (och Vänsterpartiet) avskaffas liksom även pensionsbromsen.

Systemet är förlegat och underfinansierat enligt PRO och pengarna bör överföras till inkomstpensionerna i stället för att spelas bort på aktiebörsen. Vänsterpartiet borde ha lyft pensionsfrågan betydligt mer i valrörelsen. 


Spana också in:

SDs egna budget var dock betydligt bättre för fattigpensionärerna än de rödgrönas, så med samma logik kan man säga att vänstern svek fattigpensionärerna genom att inte rösta på SDs budget. 

Hade SD röstat på den rödgröna hade man nog dessutom svikit ännu fler vallöften.