Forumet - Sverigedemokraterna med i skolvalet

Sverigedemokraterna med i skolvalet

2233 0 40
http://www.expressen.se/Nyheter/val2010/1.2056643/elever-far-rosta-pa-sd

Sverigedemokraterna får sina valsedlar distribuerade i skolvalet - men inte Piratpartiet och Feministiskt initiativ.

Årets valrörelse blir hård även för de som inte får rösta än. Fler skolor än någonsin har anmält intresse för skolvalet som anordnas av ungdomsstyrelsen. Och i år ska eleverna få rösta på vilket parti de vill.
- Förra gången delade vi inte ut Sverigedemokraternas valsedlar. Och röster på dem räknades inte på flera skolor. I år ska vi vara hårdare, säger Inger Ashing till Expressen.se.

Ska bli väldigt intressant att se vad SD får för resultat efter det här skolvalet.

ÄNDRAT 2010-07-08 12:10

Är det rätt att inte låta PP och FI få sina valsedlar upptryckta?

Spana också in:

Hopalong Cassidy:

Nej, men iom att de partierna är så små och inte har någon chans att komma in i riksdagen, så får FI och PP trycka upp sina egna valsedlar samt ansvara för att de finns i vallokalerna, vilket inte kommer vara fallet när det gäller riksdagspartierna och SD.


Hur menar du med "trycka upp sina egna valsedlar"? Röstsedlar som är upptryckta av annat än justitieministeriet är ogiltiga. Oavsett vilket så tycker jag inte att ett bra sätt att efterlikna ett riksdagsval är att utesluta röstsedlar för mindre partier som uppenbarligen har ambitioner om att delta i riksdagsvalet.
Sheriffen:

Är det rätt att inte låta PP och FI få sina valsedlar upptryckta?


Jag kan förstå att dom gör som dom gör, då man vill försöka begränsa antalet partier till dom som har ambitioner att nå Riksdagen. Annars skulle förmodligen allt för många fjantat till det och röstat på pajaspartier som "Kalle-anka partiet". SD har ju en representation som varken PP eller F! kan mäta sig med.

Men nej, rätt tycker jag inte att det är. Bara PP är rätt stora inom ungdomskretsarna och har en rätt stor ungdomsförbund.