Forumet - Sverigedemokraterna styr redan politiken

Sverigedemokraterna styr redan politiken

1156 0 35
http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/m-vill-soka-samarbete-med-mp-om-sd-k...

Moderaterna går ut med att dom vill samarbeta med Miljömupparna ifall Sverigedemokraterna blir vågmästare. Gör inte detta att MP väljarna blir lite rädda för vad dom röstar på? Eran röst kan göra så att Alliansen får sitta kvar och det vill ni nog inte.

Så oavsett om ni röstar Rödgrönt eller borgerligt så kommer vi ha Miljöpartister i regeringen. Och vill ni inte ha det? Då är Sverigedemokraterna erat enda val.

Så SD påverkar redan nu hela den framtida regeringen igenom att splittra dom rödgrona och göra Alliansen beroende av Miljöpartiet, och vägrar dom? Då får vi troligen Sverigedemokrater i regeringen [y]

Spana också in:

Budolicious:

Ajdå, det var definitivt inte men mening. Få ogillar honom mer än jag.


[y]

Han skrev ju alltid "dumokrati/dumokrater" istället för "demokrati/demokrater."

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Budolicious:

uhm... smegmademokraterna?


[y]
dazed_and_confused:

mpröstarna skräms nog inte dom har ju sloganen: "höger, vänster varför inte framåt?" så det spelar nog ingen roll så länge dem får genomdriva igenom sin miljöpolitik. MP är ju redan väldigt borgerligt när det gäller tex förmögenhetsskatt.


Ja, förmögenhetsskatten är ju inte direkt så bra, och den motsvarar bara 6 miljarder i skatteintäkter, kanske inte så värt? [cute]

Så mycket frihet som möjligt till individen, och så mycket stöd som möjligt till de som behöver. Så kanske man sammanfattar Miljöpartiets politik.

Mitt förslag är att låta centerpartiet och folkpartiet komma till de rödgröna. De är isåfall välkomna. Miljöpartiet har inga planer på att gå samma väg som centern, folkpartiet och kd och bli passiva stödpartier till moderaterna. Vi skulle inte ha någon möjlighet att få ta plats och genomföra vår politik i det samarbetet.
Resultat:

Hellre att SD får inflytande än att våra partier blir en ännu större intetsägande smet :s


Tror inte det kommer kunna bli det. Svensk politik är inte gjord för att bestå av block, tror jag. Hoppas vi kan få PP eller F! istället, de skulle också kunna röra om lite grann. Sverige är typ ett av få länder i världen där man säger vilka man ska samarbeta med innan valet :s I tyskland är det helt naturligt att bestämma konstellationer och annat efteråt.

Stringburka:

[sad][n]


Tycker faktiskt det nästan vore mer intressant med FP+C+MP+V+F!/PP än "De rödgröna" och "Alliansen."
Anarkandi:

Mitt förslag är att låta centerpartiet och folkpartiet komma till de rödgröna.


De är ju blåast av alla typ [confused]

Anarkandi:

Ja, förmögenhetsskatten är ju inte direkt så bra, och den motsvarar bara 6 miljarder i skatteintäkter, kanske inte så värt? [cute]


symboliskt värde