Aviseringar
Rensa alla

Sveriges invandringspolitik


du får väl ta reda på siffrorna själv, herregud


   
SvaraCitera

Tickstart: inte så stor, hörde typ runt 15% eller nåt? Det är väl mest anhöriginvandring som utgör volymerna, från icke-krigsdrabbade länder då

15% är väl ganska mycket ändå, med tanke på att de flesta som invandrar till Sverige är just svenskar som återvänder hem. Eller du kanske menar 15% av invandrare med annan etnicitet?

Här fanns visst lite statistik:

http://www.migrationsinfo.se/migration/sverige/

30% asyl, 38.4% anhörig. Men anhöriga migrerar väl av liknande skäl som dem som får asyl? Deras situation kanske inte är lika akut dock, vilket förstås måste tas med i beräkningen...


   
SvaraCitera

Tickstart: du får väl ta reda på siffrorna själv, herregud

Punkterna ersatte ett ofullständigt inlägg jag råkade skicka. Ta lite knark och lugna ner dig människa...


   
SvaraCitera

haha är väl inte tankeläsare heller


   
SvaraCitera

Pundarjävel: Ja

Sverige har gjort det kanske största flyktingmottagandeåtagandet i västeuropa i modern tid men samtidigt lägger man inte ner resurser som är i paritet med detta åtagande. Man kan nog behöva göra lite obekväma saker för att komma till rätta med de problem som uppstår, som att bygga hyresbostäder (i ett samhälle beroende av stigande fastighetspriser för att hålla bubblan vid liv) eller höjda skatter. Öppna våra hjärtan som Reinfeldt uttryckte det, en man jag inte citerar i onödan.


   
SvaraCitera

Reinfeldt drev igenom världens mest liberala invandringspolitik med målet att förstöra Sveriges välfärdssamhälle och det sosse-Sverige han hatar, vilket han så tydligt beskrev i sin bok "Det sovande folket". 

De tidigare moderatledarna Ulf Adelsohn och Bo Lundgren har själva bekräftat detta i intervjuer. MUF-falangen inom moderaterna har alltid haft målet att avskaffa välfärdsstaten och genomföra ett systemskifte. Den höga invandringen och förklädnaden av budskapet var bara ett sätt att nå det målet.

Vänstern har agerat nyttiga idioter och naivt hoppat på tåget i jakten på att vara så antirasistiska som möjligt.

Reinfeldt är en psykopat, välfärdshatare och den statsminister som orsakat mest skada för Sverige. Han är på god väg att lyckas med sitt mål. 

"Inget stöd över svältgränsen skall skattefinansieras" - Fredrik Reinfeldt 1993
"Öppna eran hjärtan" - Fredrik Reinfeldt 2014


   
SvaraCitera

ekivok ekvilibrist:

När det gäller flyktinginvandring så bör vi vara generösa, det är trots allt frågan om människor som flyr för sina liv och det enda humana är att ta emot dem. Men det bästa vore om flyktingar fördelades över flera rika länder än i dag, för det finns såklart gränser för hur många just Sverige kan ta emot och det svenska välfärdssamhället klarar av. Och arbetskraftsinvandring kanske borde begränsas, så att arbetstillfällena i första hand kan gå till svenska medborgare. Men överlag så - nej, snarare är det så att fler rika länder borde föra samma humana invandringspolitik som Sverige gör.

Arbetslösheten är inte så farlig egentligen, i jämförelse med många andra länder. Men tyvärr är den generellt sett högre (och skolresultaten tyvärr sämre) för gruppen invandrare än för gruppen etniska svenskar. Prioritet nummer ett är såklart att fixa skolan (eller sluta att vara så ivrig att reformera skolsystemet hela tiden och istället försöka locka smartare och mer kompetenta människor till att bli lärare) och förbättra punktinsatserna i just invandrartäta områden. Det sista är inte att betrakta som någon sorts stigmatisering av invandrare, utan som något som verkligen behövs för att öka deras chans att leva drägliga och meningsfulla liv här.

Men ja, bostadsbristen börjar bli ganska akut och sätter väldigt påtagliga gränser för hur många invandrare Sverige kan ta emot.

Arbetslöshet är större än bostadsbristen. Utan jobb så blir det inga bostäder.


   
SvaraCitera

Ja de enda som har en realistisk syn på invandringen är feministiskt initiativ


   
SvaraCitera

Svårt att se att den kan bli mycket sämre


   
SvaraCitera


   
SvaraCitera

Eld och skit:
Ja de enda som har en realistisk syn på invandringen är feministiskt initiativ

du skämtade nu va? Rullar ögonen


   
SvaraCitera

Axelinaaas:

du skämtade nu va? Rullar ögonen

om du vill


   
SvaraCitera

min uppfattning


   
SvaraCitera

Eld och skit:

om du vill

du vill jag det Mycket glad


   
SvaraCitera

Nejnejnejnej.

Nej.


   
SvaraCitera