Forumet - Svettas extremt mycket.

Svettas extremt mycket.

1462 0 19
Hej, jag är en kille på 15 år.
Har altid haft problem med handsvett osv, men på det senaste har det blivit ganska mycket värre. Det finns stunder då jag inte svettas men de brukar inte vara så länge. Kan svettas även om det är kallt i rummet, har inget med värme och göra. Kan bara helt plötsligt från att känna mig behagligt varm känna mig jätte varm, svårt att beskriva och sen börjar jag svettas. Just nu sitter jag faktiskt och torkar mig på en handduk medans jag skriver. Svettas i armhåler / händer / fötter. Och jag behöver inte alls svettas när jag är ute o springer eller tränar, då rinner det inte en droppe. Men när jag kommer till skolan tillexempel. då kan det droppa från fingrarna. Och på senaste åren har jag inte upplevt 1 minut med penna i skolan utan att svettas. Jag vet inte vad ni andra tycker men jag tycker det är väldigt jobbigt och kan knappt stå ut med att skriva en mening när man är svettig om fingrarna. Har svårt att skriva eller pilla med saker..
Det startade för några år sedan men det har blivit värre... Förra året hade jag G i 2 ämnen och IG i rästen. Pågrund utav att jag inte ville skriva... Har vart på vårdcentralen men de säger att det är normalt (normalt att det droppar från fingrarna och få blöta strumper)

:S hjälp
Det närmar sig nians år och vet inte vad jag ska göra

Spana också in:

enxorix:

Det närmar sig nians år och vet inte vad jag ska göra


kontakta vårdcentral ang dina problem. prata med en läkare. denne skickar remiss till hudkliniken. Där samtalar du med en specialist och kan få lämplig behandling, antingen medicin med biverkning att kroppen blir torr eller botoxinjektioner i utsatta områden. Vid botox blir du av med svettningen under 5-7 månader

enxorix:

Har testat Absolut torr.. upplevde inte att det hjälpte efter en vecka


det är bara verksamt en vecka. Sedan måste du applicera nytt. Det sliter väldigt mycket på huden så jag rekommenderar besök på vårdcentralen.
Har spelar ishockey och varit med i TV pucken / GP Pucken (De större cupperna i Västra götaland / göteborg)

Så tvivlar grovt på att det har med dålig fysisk form att göra. kunde spela hockey och vara helt torr om händerna, och sen svettas när jag är kall.
Tror dock att svettningen har med ångest och göra också eftersom att jag har Social fobi som diagnos..

EDIT: När man tränade etc visst var man fuktig i kläder och hår osv.. Men det rann inte i händer / armhåler som det gör annars.