Forumet - Svettfläckar på vita tröjor?

Svettfläckar på vita tröjor?

968 0 8
Hej! 
Som den basic person jag är har jag nästan aldrig på mig t-shirts i någon annan färg än vitt och svart, samt att jag har en tendens att svettas en del och året runt då jag är väldigt varmblodig. Detta resulterar i gula svettfläckar som börjar synas på flera av mina vita t-shirts och som inte går bort i tvätten. Har sett olika life-hacks där man med hjälp av citron, bakpulver och sånt kan få bort dessa fläckar. Jag har testat det här i tidigare fall, på exempelvis undersidan av stekpannor och kastruller, men då ska man ju gnugga en himla massa för att få bort smutsen. Eftersom tyg är ett helt annat material tvivlar jag på att det ens kommer funka, eller iallafall inte försvinna så pass mycket att det inte syns. Orkar nämligen inte slösa flera citroner och burkar bakpulver på något som inte funkar, så vill höra med er om någon har testat något liknande?

OM ni inte har något svar eller annan lösning så undrar jag istället vad jag ska göra med tröjorna. Ska jag tvätta de och slänga de i en återvinningstunna eller åker de i soporna? Tror ingen vill bära ett par fläckiga tröjor om jag skulle skänka bort de, men vill samtidigt inte slänga de i onödan. 

skriv pååååå

Spana också in:

Jag har hört att Vanish inte fungerar, min bror använde det och det verkar vara som att Vanish framhåller deras varumärke som bättre än vad det är. Min bror hade Vanish och han sa att det inte fungerade, men det kanske fungerar, eller inte.
Vad tvättar du din vittvätt med? Du måste tvätta vittvätt enskilt och ha tvättpulver för vittvätt (det har färgborttagningsmedel i så att den vita tvätten ska förbli vit).

Jag tror väl inte heller att andra vill ha vita tröjor med fläckar men det går att färga tröjorna då att de får en annan färg.

Om du har problem med att du är varmblodig och därmed svettar ner dina vita tröjor och du vet att du blir missfärgade och att du egentligen inte vill köpa nya för miljön skull, varför köper du då vita tröjor? Vad är det för fel på att ha andra färger? Kanske du kan tänka dig att ha gråa tröjor? Eller kanske någon annan lite roligare färg! Mycket glad