Aviseringar
Rensa alla

Svettfläckar på vita tröjor?


Ämnesstartare

Hej! 
Som den basic person jag är har jag nästan aldrig på mig t-shirts i någon annan färg än vitt och svart, samt att jag har en tendens att svettas en del och året runt då jag är väldigt varmblodig. Detta resulterar i gula svettfläckar som börjar synas på flera av mina vita t-shirts och som inte går bort i tvätten. Har sett olika life-hacks där man med hjälp av citron, bakpulver och sånt kan få bort dessa fläckar. Jag har testat det här i tidigare fall, på exempelvis undersidan av stekpannor och kastruller, men då ska man ju gnugga en himla massa för att få bort smutsen. Eftersom tyg är ett helt annat material tvivlar jag på att det ens kommer funka, eller iallafall inte försvinna så pass mycket att det inte syns. Orkar nämligen inte slösa flera citroner och burkar bakpulver på något som inte funkar, så vill höra med er om någon har testat något liknande?

OM ni inte har något svar eller annan lösning så undrar jag istället vad jag ska göra med tröjorna. Ska jag tvätta de och slänga de i en återvinningstunna eller åker de i soporna? Tror ingen vill bära ett par fläckiga tröjor om jag skulle skänka bort de, men vill samtidigt inte slänga de i onödan. 

skriv pååååå


   
Citera

vanish är bra på att ta bort fläckar


   
SvaraCitera

jag hoppas du har deo på dig


   
SvaraCitera

Ha inte vita tröjor då


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

dahlbear:
jag hoppas du har deo på dig

Ja det är klart. Men hur mycket stoppar det tröjorna från att färgas? 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Bananlåda:
Ha inte vita tröjor då

Läs mina frågor igen och ge mig ett vettigt svar där stället, tack 🙂


   
SvaraCitera

Antar du kan köpa episk manlig deo för det står iallafall på många flaskor att de är specifikt för att förhindra svettfläckar.


   
SvaraCitera

Cyendres:

Läs mina frågor igen och ge mig ett vettigt svar där stället, tack 🙂

Det var ett vettigt svar, värdens enklaste lösning ju


   
SvaraCitera

Jag har hört att Vanish inte fungerar, min bror använde det och det verkar vara som att Vanish framhåller deras varumärke som bättre än vad det är. Min bror hade Vanish och han sa att det inte fungerade, men det kanske fungerar, eller inte.
Vad tvättar du din vittvätt med? Du måste tvätta vittvätt enskilt och ha tvättpulver för vittvätt (det har färgborttagningsmedel i så att den vita tvätten ska förbli vit).

Jag tror väl inte heller att andra vill ha vita tröjor med fläckar men det går att färga tröjorna då att de får en annan färg.

Om du har problem med att du är varmblodig och därmed svettar ner dina vita tröjor och du vet att du blir missfärgade och att du egentligen inte vill köpa nya för miljön skull, varför köper du då vita tröjor? Vad är det för fel på att ha andra färger? Kanske du kan tänka dig att ha gråa tröjor? Eller kanske någon annan lite roligare färg! Mycket glad


   
SvaraCitera