Forumet - svettningar.

svettningar.

2479 0 29
Okej, nu är det så att jag är VÄLDIGT obekväm när det kommer till att svettas, och det gör jag väldigt lätt tyvärr. Jag har hört att man ska ha bakpulver och citron eller vinäger för att få bort svettningar. MEN, fungerar det även i ansiktet? Eller kommer man bli jätte irriterad osv? Någon som har något tips? please

Spana också in:

iMaija:

ah tack för svaren, finns de inget piller eller något liknande man kan köpa som typ minskar svettet överhuvudtaget? heh


fick erbjudande om att äta en mecidin som gjorde kroppen torr helt och hållet. Men tänk på vad det innebär. Torra ögon, torr i munnen 24/7, torr hud, torr snippa. Men uppsök läkare om det är ett problem. Är det bara vissa punkter kan du få botox, vilket jag personligen tycker minskar svettning över hela kroppen. (men det är väl mest att jag oroar mig för att svettas så när jag vet att jag intekommer svettas så oroar jag mig inte och svettas därmed mindre)
Postorderhoran:

fick erbjudande om att äta en mecidin som gjorde kroppen torr helt och hållet


ja, asså det skulle ju vara skönt, men nackdelarna får mig att överväga det väldigt mycket.Postorderhoran:

Är det bara vissa punkter kan du få botox, vilket jag personligen tycker minskar svettning över hela kroppen.


men är inte det himla dyrt? :)
Postorderhoran:

får gratis då mitt landsting har fri sjukvård upp till 20.

Annars kostar det ca 2000 kr per behandling, vanligtvis 2 behandlingar per år.


oh nice :) det var ju inte jättefarligt, inte om man inte behöver göra det mer än 2 gånger om året. Men har införskaffat lite Absolut torr nu så om jag känner att det inte hjälper så ska jag kolla upp dedär :)
Egyptologen:

Man kan använda Absolut Torr till händerna, fötterna och armhålorna. Inget annat! Min syster testade att ta det på ryggen och det gjorde sjukt ont. Sved som fan. Det var riktigt roligt!


din syrra skulle nog fått ont om hon haft det i armhålorna också, huden där är ju ännu känsligare än ryggen så hon fick nog snarare svid av överkänslighet.

Jag använde en gång absolut torr i armhålorna, efter någon timme när jag inte stod ut med svidandet längre tvättade jag bort det. Det hade ändå hunnit skapa utslag likt brännskador i mina armhålor. I flera dagar kunde jag inte ha armarna normalt längs sidorna. Det tog ett år innan märkena var helt borta, och jag kunde börja använda deo igen.

Så det finns någonting i absolut torr som man kan ha allergi/överkänslighet emot, som kan skada en!
Knarko:

Kostar väl något mer än absolut torr dessutom? ;)
+ om man täpper igen på något ställe kommer svetten ut någon annanstans


ja, men då man får det fritt genom sjukvård så... ah. Lär ju kunna få det att gå på högkostnadsskydd också, vet inte hur det fungerar ritkigt.

Jag tycker det är värre med "kommer ut nån annanstans" med absoult torr än botox. Jag svettades överlag mindre av botox. Man slipper också den irritation absoult torr ger.
Artie:

din syrra skulle nog fått ont om hon haft det i armhålorna också, huden där är ju ännu känsligare än ryggen så hon fick nog snarare svid av överkänslighet.


Nej. Hon hade det i armhålorna flera år innan hon provade att ha det på ryggen. Huden på ryggen är helt enkelt annorlunda än huden i armhålorna och på hand- och fotsulorna.
Egyptologen:

Huden på ryggen är helt enkelt annorlunda än huden i armhålorna och på hand- och fotsulorna.


ja, huden i armhålorna är tunnare och känsligare, huden på hand- och fotsulorna är tjockare och tåligare.
Vad är det som skulle göra huden på dessa tre områden annorlunda från resten av hud, som gör att absolut torr går att använda på dessa hudområden men ingen annanstans?