Forumet - Svimma själv

Svimma själv

7028 1 49

Spana också in:

klart att det är lite farligt på grund av risken att man slår sig när man tappar medvetandet, men så länge du bara använder händerna och håller andan är det ingen risk att du stryps.

tyckte också att det här var en rolig lek när jag var kanske sexton, men slutade när jag svimmade och föll in med huvudet i ett element. då var det svart ett tag. hitta en madrass/gräsmatta eller någon annan mjuk öppen yta att leka på och ba' kör.

googlade snabbt  

"När vi svimmar beror det i regel på att hjärnan saknar syre. Normalt förs syret med blodet från lungorna, men blir blodförsörjningen av någon anledning för dålig, får hjärnan för lite syre, och vi kan bli yra och svimma.

Hos friska personer är den vanligaste orsaken till syrebrist en överstimulering av vagusnerven i hjärnan, vilken ofta utlöses av våldsam stress, smärta eller rädsla. Överstimuleringen får hjärtat att slå långsammare och framkallar ett plötsligt och kraftigt blodtrycksfall.

Blodtrycket kan dock även falla plötsligt, om vi reser oss upp så snabbt att hjärtat inte hinner reagera på tryckförändringen."