Forumet - Svinfluensan

Svinfluensan

423 0 39
Vad är det för retarder som oroar sig över svinfluensan så pass mycket att munskydden är utsålda på apoteket? Människor måste väl ändå inse att det är betydligt mycket större risk att dö i en trafikolycka än det är att de skulle få svinfluensan?

Jag vet inte riktigt hur många som dött i Mexiko (vilket antas vara ursprungslandet för sjukdomen), men det är åtminstone inte fler än några hundra. Vet ni hur många som bor i Mexiko? Svaret är; jävligt många.

Irrationella jävla människor. [mad]

EDIT: TV4-nyheterna intervjuade just någon som sade: "Alltså, det känns ju jävligt läskigt. Den är ju redan i USA, så den kan ju vara här vilken dag som helst."

Image

Spana också in:

Oväntad:

tycker inte att det är så konstigt att folk tycker det är läskigt med ett virus med god chans att utvecklas till en pandemi [rolleyes]


Tycker att det är jävligt irrationellt och fånigt att bli paniska över en smitta som ännu endast dödat drygt 200 personer i hela världen, och som enligt utsago inte på något vis är värre än vanlig sketen influensa, förutom att den just spridit sig över en stor del av världen (geografiskt talat).

När den dödat hundratals personer i Sverige så kan jag förstå att människor blir rädda. Men ännu har endast ett väldigt litet antal personer i Europa blivit smittade.
Åtta:

och som enligt utsago inte på något vis är värre än vanlig sketen influensa, förutom att den just spridit sig över en stor del av världen (geografiskt talat).


skillnaden är väl att det är unga och friska personer som dör och inte gamla människor som ändå är halvdöda.

Förstår inte heller varför man skulle få panik, men det är väl klart smittan kan vara här vilken dag som helst.
kärleksmums:

saken är väl bara den att svininfluensan verkar spridas så sjukt fort. [tard]


Visst. Typ 1 person i Schweiz och 2 pers i Spanien.

Amerikanska tjänstemän betonar att det inte finns någon anledning till panik och att influensautbrott är vanliga varje år. CDC uppskattar att i snitt cirka 36 000 personer dog varje år av influensa-relaterade orsaker under 1990-talet, skriver AP.

Oväntad:

skillnaden är väl att det är unga och friska personer som dör och inte gamla människor som ändå är halvdöda.


Det finns två teorier: det kan finnas inslag av en äldre typ av mänsklig influensa. Då kan äldre personer ha kvar immunskydd som de utvecklade när de hade den influensan för många år sedan. Det kan också vara så att de unga, starka människornas framför allt blir sjuka för att deras immunförsvar reagerar så kraftigt på viruset. De har ju ett mycket bättre immunförsvar än äldre och svagare människor.
Åtta:

Vad är det för retarder som oroar sig över svinfluensan så pass mycket att munskydden är utsålda på apoteket?


XD
Åtta:

Människor måste väl ändå inse att det är betydligt mycket större risk att dö i en trafikolycka än det är att de skulle få svinfluensan?


ja, det roliga är att de tror att den smittar från svin till människa också. våra vanliga influensor kommer ursprungligen från svin eller fåglar tards.

intressanta är att den verkar slå hårdare mot unga och friska