Forumet - Svininfluensan = bullshit?

Svininfluensan = bullshit?

858 0 79
nå vad tror ni folket? är svininfluensan så farlig som folk säger eller är det bara en vanlig influensa? enligt statistik så dör ca 2000 personer per år i vanlig influensa enbart i Sverige. Är det här med svininfluensan farligare än vanlig influensa eller har propagandan med media fått det hela 100 ggr värre?.

Spana också in:

Beelzebub:

Ja media skräms för att få fler läsare (Du röstade på detta alternativ)


Det är knappast riskfritt. Det har redan kommit till aristoteles hem"by".

Underskatta inte din fiende.

Oväntad:

Alltså det är inte ens någon som är rädd för den där influensan. Förstår inte varför folk får för sig att dom är alternativa för att dom inte är det.


Håller med. Skulle alla ha rätt så skulle ingen bli sjuk eller dö. Vi är inte odödliga eller osårbara. Man bör snarare se sig själv som ett potentiellt "offer".
Beelzebub:

Ja media skräms för att få fler läsare (Du röstade på detta alternativ)


När friska människor börjar trilla av pinn som dominobrickor så kanske jag börjar oroa mig en gnutta. "Svininfluensan" som finns nu är inte farligare än vanlig influensa, media/läkemedelsföretagen som försöker göra Svenskarna hypokondriker.
Beelzebub:

Ja media skräms för att få fler läsare (Du röstade på detta alternativ)


Allt är överhypat, ja. Dock så är svininfluensan något allvarligare än vanlig influensa, eftersom den kan drabba fler (den är ny, så ingen är immun mot den ännu), den har alltså potential att påverka hela befolkningen. Det är det enda (av någon vikt) som skiljer den från vanlig influensa.

Jag har förövrigt redan hunnit få den (med största sannorlikhet var det den, läkarna kunde bara säga att det var en influensa, mer gjorde dom inte då jag inte löpte någon risk att dö av det). Jag hade hög feber, ont lite överallt, orkade knappt göra något alls. Men det gick över relativt snabbt och jag lever då fortfarande, så särskilt hemskt var det inte.