Forumet - SVT dokumentär om Zigenare (eller Romer för Pk-människor)

SVT dokumentär om Zigenare (eller Romer för Pk-människor)

3961 0 78
http://svtplay.se/v/1775940/dokument_utifran/barnen_som_europa_glomde

(S) (V) T lyckades på något konstigt sätt översätta den engelska titeln från "Gypsy child thieves" till "Barnen som Europa glömde". Jag var riktigt överraskad över att de sände den här dokumentären. Dokumentären bekräftar alla våra fördomar om Zigenare, de säljer sina egna barn, utnyttjar dem för stölder och prostitution, lever på bidrag, är överrepresenterade inom kriminalitet och är en allmän börda för länder som de bosätter sig i. Pga Rumäniens och Bulgariens medlemskap i EU så har denna kulturberikning spritt sig till många olika europeiska storstadsregioner. Se dokumentären och diskutera sen hur man inom Europa bör lösa zigenarfrågan och deras 1500 år gamla "utanförskap" i Europa.

På 1500-talet var det belagt med dödsstraff för manliga romer att uppehålla sig i landet (Gustav Vasa var en smart kille). På riksdagen i Örebro 1617 beslutades att landets alla "tattare och zigenare" skulle utvisas. Mellan 1914 och 1953 var romsk invandring till Sverige förbjuden.

OBS! Den är bara uppe i 1-2dagar till sen måste ni tanka ner den någon annanstans.

Spana också in:

Foxxie:

Nej kulturen, inaveln,motvilja att integrera sig och den låga IQn måste också beaktas.


Låga IQn?

Det är svårt att integreras när man inte är accepterad av landet/invånarna och när man inte har lika mycket rättigheter som resten av befolkningen har.
En romare som inte får jobb, just för att denne är en romare, har inget annat val än att gå den kriminella vägen. Det är inte så att staten hjälper dem att komma in i samhället precis.. [rolleyes]