Forumet - Svt dubbar till arabiska nyheter!

Svt dubbar till arabiska nyheter!

2275 0 45
Japp, nu kan ni se SVT sända arabiska nyheter, snart på TV!

Vad tycker ni om det?

Snart får vi se nyheterna dubbade till arabiska!

Riktad nyhetsvärderingEkonomi, politik, inrikes- och utrikesnyheter ska samsas i en fem minuter lång sändning. Redaktionen kommer ha fokus på nyheter som man bedömer är särskilt viktiga för tittargruppen.
– Vi kommer bland annat bevaka arabiska webbsidor noga. Vi kommer att leta efter nyheter som vi tror kan vara viktiga för vår målgrupp, säger journalisten Salim Alsabbagh, som även kommer att dubba sändningen till arabiska.
Sveriges Radios internationella kanal Radio Sweden kör en liknande sändning sedan två månader tillbaka: podcasten ”Radio Sweden på lätt svenska”. Sveriges radio har även sänt nyheter på lätt svenska i 22 år genom programmet ”Klartext”.

Spana också in:


time:
Ah, missade den biten. Men det är ju också bra, övning ger färdighet och har man möjlighet att lyssna på inslaget på svenska först och sedan få det översatt är det positivt för språkutvecklingen.
Jo. Det är ju också rimligt att nyheter erbjuds på arabiska med tanke på hur stor den arabisktalande befolkningen är. Om man inte kan engelska är det ju annars helt omöjligt att veta vad som händer i Sverige, vilket ju alla behöver göra.