Forumet - Svt tar bort rasismen från Pippi Långstrump

Svt tar bort rasismen från Pippi Långstrump

10083 3 249
Hej hopp!
I samband med ett släpp av en dvd av tv-serien "Här kommer Pippi Långstrump" har SVT valt att klippa bort en del material som ansetts stötande. Bland annat har en scen där Pippi leker kines klippts bort och scener där Pippi kallar sin pappa "Negerkung". På sociala medier diskuteras detta vilt fram och tillbaka och jag undrar nu vad ni ungdomar tänker kring detta... Shoot!
Den här tråden är taggad med taggen "Plusmoderering" vilket innebär att vi kommer att moderera hårdare i syfte att skapa trevliga trådar med givande diskussioner och debatter. Utöver våra allmänna regler innebär detta följande, Tagg för trådar där ni vill ha extra moderering.


Senast ändrad 30 Sep 2014, 11:35 av Fingerprints

Spana också in:


isola:
så om pippi skurit upp herr nilsson, misshandlat folk och hejat på när tommy våldtog annika så hade det fortfarande passat sig för barn att titta på?

Nu är det ju en viss skillnad på våldsscener och en oskyldig lek och ett oskyldigt ord. Hade sådana scener förekommit från första början så hade det inte varit en barnfilm.
I flugornas herre mobbar de ett annat barn för att han är tjock, välter en stenbumling i huvudet på samma barn och spetsar ett annat barn till döds, ska vi inte censurera det också?

Och i Barnen i Byllerbyn badar de nakna. Det kan ju hetsa upp pedofiler. Bäst vi tar bort det också.

N3794N: I flugornas herre mobbar de ett annat barn för att han är tjock, välter en stenbumling i huvudet på samma barn och spetsar ett annat barn till döds, ska vi inte censurera det också?

Och i Barnen i Byllerbyn badar de nakna. Det kan ju hetsa upp pedofiler. Bäst vi tar bort det också.
Flugornas herre är inte till för barn