Forumet - Svts Debatt om Gaza och Israel - Hon vägrade titta på honom.

Svts Debatt om Gaza och Israel - Hon vägrade titta på honom.

378 0 32
Efter kvällens debatt så försvann alla mina förhoppningar om att de någonsin ska lösa den här konflikten. Kvinnan som kritiserade Israel vägrade titta på de som var pro-israel. För ungefär ett år sedan så satt även två av de unga judarna som var med i debatten idag i samma program när man firade Israel. De trodde då att det fanns en chans att Palestina och Israel skulle enas. Idag på Debatt så sa de inte mycket.

Vad tycker ni om kvällens debatt? Här kan vi diskutera om det finns något slut på konflikten mellan israelerna och palestinierna och även om kvällens debatt.

Spana också in:

Är det så jävla konstigt egentligen att hon inte ville titta på dem? Är du själv övertygad om att du skulle kunna göra det i samma situation?

Där sitter alltså människor, idioter som med kalla och som jag ser det helt oväsentliga "argument" försvarar fruktansvärda övergrepp. Fattar de inte alls vad Andreas Malm och de andra talade om? De där jävla sionisterna tycks ju inbilla sig att det här är något slags datorspel när det handlar om ett fullkomligt fruktansvärt förtryck av ett folk. Det och ingenting är vad det handlar om, allt annat är i sammanhanget pseudodiskussioner.

Att ta ställning i konflikten är inte svår när man får klart för sig vad det verkligen handlar om, och inte stirrar sig blind på detaljer och div. argument och faktauppgifter som egentligen bara fördömar en. Det handlar om huruvida det är acceptabelt att miljoner palestinier förnekas de mänskliga rättigheterna och utsätts för konstant våld eller hot om våld. Det är ett helt folk som lever varje dag med pistolen mot tinningen, är det acceptabelt att miljoner människor tvingas leva en tillvaro i ofrihet och skräck?

Svårare än så är det faktiskt inte! Det är precis så jävla enkelt. Det finns förstås mycket problematik, men det är faktiskt av sekundär betydelse.

Jag har oerhört svårt att förstå hur det ens kan finnas två sidor i den här debatten.
Mawns:

Det finns tre sidor, minst.


Måhända, men om folk bara tänkte efter lite så skulle det bara finnas en. För som sagt, egentligen så är det inte så svårt.

Det finns förstås många komplexa aspekter av Israel-Palestina konflikten men vad gäller angreppet så finns det ingenting som kan rättfärdiga det.
Hur i helvete kan man vänta sig att hon ska titta på sionisterna? Israel genomför en massaker på ett ghetto de själva skapat, och ingen, inte ens utländska, opartiska hjälporganisationer, går säker eller ens tillåts fly.

Meanwhile, not more than a swallow's flight away, står hela jävla västvärlden och hävdar "Israels rätt till självförsvar," en rätt alla verkar ha glömt bort inte gäller när det handlar om att "försvara sig" mot befolkningen på illegalt ockuperade territorier. SvD skriver om hur hemskt synd det är om alla stackars israeliska barn som dödas. Ja, det är synd om dem - alla fem!

Det är för mig obegripligt hur någon kan vara så förbannat cynisk och kallblodig att han, som vår kära förståndshandikappade style08/XTYLE, kan sitta och ta bödlarnas parti i vad som knappast ens kan benämnas konflikt, utan snarare regelrätt folkmord.
Det är förjävligt hur hela världen bara tittar på, eller ännu värre - applåderar. Värst av alla är ju de hycklande folkförrädarna som sitter på makten i arabvärlden men som bara tänker på sina relationer till väst. Det är inte konstigt att stora delar av den muslimska världen vänder sig till islamisterna när alternativet är div. genomkorrupta ynkryggar.

En utav de få ledare som inte står i skamvrån är Venezuelas Hugo Chavez som tydligt markerat sitt avståndstagande från Israels krigspolitik och sin solidaritet med det palestinska folket. http://www.venezuelanalysis.com/analysis/4099
Tennsoldaten:

Kvinnan som kritiserade Israel vägrade titta på de som var pro-israel.


Patetiskt. Visar bara hur extremt inskränkt och idiotisk anti-Israel lobbyn är. Det är något fel på dessa flaggbrännare och hakkorsritare.
Det är så smått patetiskt att se alla från vänsterkanten som utan att blinka stödjer den radikala Islamistvärldens förtryckare samtidigt som de skyller allt elände på västvärlden och dess allierade. En form av landsförräderi. Fast i slutändan så brukar hat mot USA och Israel alltid handla om rädsla för judiskt inflytande. Under andra världskriget var judarna skyldiga till allt från Jesus död till den ekonomiska krisen i Tyskland. Nu har judarna fått ett eget land, och då finns det förstås ännu mer att beskylla judarna för. Exempelvis att palestinierna omyndigförklaras och allt deras elände skylls på israelerna. Givitvis uppbackade av den judiska lobbyn i USA och Europa - ZOG.

Spartakus:

En utav de få ledare som inte står i skamvrån är Venezuelas Hugo Chavez som tydligt markerat sitt avståndstagande från Israels krigspolitik och sin solidaritet med det palestinska folket.


I tider där västvärlden är i krig mot kommunister/terrorister/nazister eller andra fundamentalister, så allierar sig givetvis fundamentalisterna med varandra. Nu för tiden tycks ju Sveriges vänsterrörelse exempelvis uppskatta Iran och Hamas mer än Israel. Där har vi paradoxer utan dess like.
Blade Runner:

Sveriges vänsterrörelse exempelvis uppskatta Iran och Hamas


Hamas? Ha. Du tänker inte på att många av vänsterrörelsen (som deltog i demostrationen i lördags i alla fall) inte stödjer Hamas som en grupp. Jag personligen tycker inte att motstånd är terrorism, men för det så innebär det inte att jag står positivt till Hamas. Har du t.ex. läst om PFLP? En organisation som varken blandar religon eller ursprung, jag tror nästan att PFLP har mer stöd än Hamas, bara att många inte vågar visa det.